İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, 6 Şubat depremlerinin 3. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine, sağlık durumu nedeniyle doktorlarının uyarısı üzerine katılamadığını açıkladı.
Milletvekili Çirkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay ve depremden etkilenen 10 il için duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, anma programlarında bulunamamasına rağmen duygularının ve kalbinin Hatay halkıyla birlikte olduğunu ifade etti.
Çirkin mesajında, “Anma törenlerinde olmak isterdim ancak doktorlarım haklı olarak katılmamı uygun görmedi. Kalbim oradaki herkesle birlikte” ifadelerine yer verdi.
Deprem sürecinde Hatay halkının büyük bir dirayet gösterdiğini vurgulayan Çirkin, “Hatay insanını alkışlıyorum. Acılarına rağmen ayakta kalmayı başardılar. Üç yıldır çok büyük sıkıntılara katlandılar ama buna da dayandılar” dedi.
Söz konusu paylaşımında, yapılan hizmetler için teşekkür eden ancak bazı eksiklerin de bulunduğunu dile getiren Çirkin, 6 Şubat’ın siyaset günü olmadığının altını çizdi. Gelecek kuşaklar için mücadele vurgusu yapan Çirkin, çocuklara yaşanabilir bir Hatay bırakmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Milletvekili Çirkin, mesajının sonunda anma gecesi görev yapan tüm kamu görevlilerine teşekkür ederek, Hataylılara sabır ve güç temennisinde bulundu.
