HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, depremden ağır yara alan Kahramanmaraş’ta kreş projesi hayata geçireceklerini açıkladı. Projenin özellikle deprem sonrası kalıcı konutlara yerleşen ve yoğun olarak işçilerin yaşadığı bölgelerde planlandığı bildirildi.

Arslan, Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinin ilk gününden itibaren sahada olduklarını vurguladı. Konfederasyon olarak üyelerini ve ailelerini yalnız bırakmadıklarını ifade eden Arslan, bölgedeki dayanışmanın kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Deprem sürecinde önemli bir maddi destek sağladıklarını belirten Arslan, bugüne kadar afetzede üyelere ve vatandaşlara toplam 260 milyon liralık yardım ulaştırıldığını açıkladı. Bu desteklerin sadece geçici değil, kalıcı çözümler üretmeyi de hedeflediğini dile getiren Arslan, yeni sosyal projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü aktaran Arslan, planlanan kreş projesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
Kalıcı konutların teslim sürecinin tamamlanmasının ardından belediye tarafından yer tahsisi yapılacağını, bu alan üzerinde üyelerin de yararlanabileceği bir kreş inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Mevcut kaynakların yeniden değerlendirileceğini belirten Arslan, imkanların genişletilmesi halinde benzer projelerin diğer deprem illerine de taşınabileceğini ifade etti.
HAK-İŞ’in deprem bölgesinde yürütülen tüm çalışmalarda devletin ve hükümetin yanında durduğunu vurgulayan Arslan, sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.
Açıklamasının sonunda depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Arslan, bir daha benzer felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulundu.
