Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Kuşadası Belediye Başkanı gözatına alındı

CHP’li Belediye Başkanlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda sabah saatlerinde gözaltına alındı.

CHP'li Belediye Başkanlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Aydın Kuşadası Belediye Başkanı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile arasının iyi olmadığı  bilinen CHP Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Kuşadası’nda sabah saatlerinde gerçekleşen operasyon siyaset gündemine damga vurdu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  operasyonun Aydın, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı düzenlendiği ve toplam 6 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Aday Oifisi Koordinatörü ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan gözaltı operasyonundan sonra yaptığı açıklamada, “Sandıkta yenemediklerini kumpas dosyalarıyla susturmaya çalışanlar, halkın iradesine müdahale etmektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yargıyı bir baskı aracına dönüştürenler, milletin sandıkta verdiği iradeye göz dikenler ve kaybettiklerini adliye koridorlarında kazanmaya çalışanlar şunu bilsin ki; Demokrasiyi de hukuku da halkın iradesini de savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara ve demokrasiye yönelik bu müdahalelere asla boyun eğmeyeceğiz.” değerlendirmesi yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Günel’in gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 2025/186146 soruşturma numaralı dosya kapsamında;

Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı olarak “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar neticesinde incelenen hesap hareketleri birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu suçların işlendiğine dair makul suç şüphesine ulaşılmış, yapılan değerlendirmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş başta olmak üzere tespit edilen 6 şüpheli hakkında 13.03.2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiş, haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”