Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkiye sarsıldı, Hatay tedirgin: Veliler güvenlik istiyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün, bugün ise Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen ve can kayıplarıyla sonuçlanan saldırılar, Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da derin bir tedirginlik yarattı. Yaşanan olayların ardından özellikle öğrenci velileri, çocuklarının güvenliği konusunda ciddi kaygılar dile getiriyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün, bugün ise Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen

Hatay’da yaşayan vatandaşlar, benzer olayların kendi şehirlerinde yaşanmasından endişe ettiklerini belirterek okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde çağrıda bulunuyor. Veliler, okulların giriş ve çıkış saatlerinde daha sıkı denetim yapılmasını, okul önlerinde güvenlik güçlerinin daha görünür olmasını ve yabancı kişilere karşı daha kontrollü bir sistem uygulanmasını talep ediyor.

Bazı veliler, mevcut güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu ifade ederken, özellikle okul çevresinde kimlik kontrollerinin artırılması ve okul polislerinin sayısının çoğaltılması gerektiğini vurguluyor. Çocuklarını her gün okula tedirginlikle gönderdiklerini dile getiren aileler, yetkililerden acil adımlar atılmasını bekliyor.
Eğitim camiası temsilcileri de yaşanan saldırıların sadece bireysel olaylar olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, okullarda güvenliğin çok yönlü ele alınması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, fiziki güvenliğin yanı sıra psikolojik destek mekanizmalarının da güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Hataylı vatandaşlar, benzer acıların yaşanmaması için hem yerel yönetimlerin hem de ilgili kurumların koordineli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirirken, okulların daha güvenli alanlar haline getirilmesi için somut adımlar atılmasını istiyor.