Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatay’da 2 yıllık mücadele: İlk adımların mutluluğu

Hatay’da serebral palsi hastası 4 yaşındaki Ada Su Yiğit’in, 2

Hatay’da serebral palsi hastası 4 yaşındaki Ada Su Yiğit’in, 2 yıl süren fizik tedavi sürecinin ardından attığı ilk adımlar duygulandırdı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde uygulanan tedavi programı, Ada Su’ya umut oldu.

2024 yılı Ekim ayında başlanan fizik tedavi sürecinde, başlangıçta bağımsız şekilde oturamayan ve ayakta duramayan Ada Su Yiğit, düzenli ve yoğun destek sayesinde önemli bir gelişim kaydetti.

İki yıl süren tedavi sürecinin ardından 4 yaşına gelen Ada Su, artık kendi başına oturabiliyor, ayakta durabiliyor ve ilk adımlarını atabiliyor.

Yetkililer, tedavi sürecinin olumlu yönde ilerlediğini belirterek en büyük hedefin Ada Su’nun tamamen bağımsız şekilde yürüyebilmesi olduğunu ifade etti. Tedavi ekibi ise bu hedefe ulaşılacağına dair inançlarının tam olduğunu vurguladı.