Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

1 Mayıs gerçeği: Türkiye işçi haklarında alarm listesinde

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı sürerken, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) 2025 endeksi çarpıcı bir veriyi ortaya koydu. Rapora göre Türkiye, işçi olmak için en kötü 10 ülke arasında yer aldı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı sürerken, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun

ITUC tarafından yayımlanan değerlendirmede işçi hakları, sendikal özgürlükler ve çalışma koşulları üzerinden yapılan sınıflandırmada Türkiye’nin listenin son sıralarında yer aldığı belirtildi.

İşte en kötü 10 ülke listesi

Rapora göre işçi olmak açısından en kötü 10 ülke şöyle sıralandı:

  • Bangladeş
  • Belarus
  • Ekvador
  • Mısır
  • Eswatini
  • Myanmar
  • Nijerya
  • Filipinler
  • Tunus
  • Türkiye

ITUC nedir?

ITUC, 161 ülkeden 300’den fazla sendikayı ve yaklaşık 176–200 milyon işçiyi temsil eden dünyanın en büyük küresel işçi örgütü olarak biliniyor. 2006 yılında kurulan konfederasyon, işçi haklarının korunması, sendikal özgürlüklerin geliştirilmesi ve küresel düzeyde dayanışmanın artırılması amacıyla faaliyet yürütüyor.

1 Mayıs’ta dikkat çeken tablo

1 Mayıs kutlamaları sürerken açıklanan bu rapor, emek dünyasında yaşanan sorunları bir kez daha gündeme taşırken, işçi hakları ve çalışma koşullarına yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.