Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Narlıca, TÜBİTAK bilim fuarı kapılarını açıyor

TÜBİTAK destekli bilim fuarı, 5-6 Mayıs’ta Narlıca Atatürk Ortaokulu’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Öğrencilerin hazırladığı projeler büyük ilgi görmesi beklenen etkinlikte sergilenecek.

TÜBİTAK destekli bilim fuarı, 5-6 Mayıs’ta Narlıca Atatürk Ortaokulu’nda ziyaretçilerini

Hatay’da bilim ve teknolojiye yönelik farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK destekli bilim fuarı, öğrencilerin projelerini sergileyeceği önemli bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Narlıca Atatürk Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bilim ve teknoloji odaklı büyük buluşma

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen fuar, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve üretkenliklerini teşvik etmeyi amaçlıyor. “Bilim ve Teknoloji ile inşa edeceğimiz Türkiye Yüzyılında” temasıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı birbirinden özgün projeler sergilenecek.
Bilim fuarı, sadece öğrenciler için değil, aynı zamanda veliler, öğretmenler ve bölge halkı için de önemli bir öğrenme ve keşif ortamı sunacak. Katılımcılar, genç beyinlerin ortaya koyduğu projeleri yakından inceleme fırsatı bulacak.

Öğrencilerin projeleri görücüye çıkıyor

Etkinlikte farklı disiplinlerden çok sayıda proje yer alacak. Fen bilimlerinden matematiğe, teknolojiden sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar, ziyaretçilere sunulacak. Öğrenciler, projelerini birebir anlatarak hem sunum becerilerini geliştirecek hem de bilimsel süreçleri deneyimleme şansı elde edecek.
Proje yürütücülüğünü üstlenen Hüseyin Arıkoğlu, fuarın öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu tür etkinliklerin bilimsel farkındalık açısından önemli olduğunu vurguladı.

Okul yönetiminden davet

Narlıca Atatürk Ortaokulu Müdürü Ahmet Sarp ise tüm vatandaşları bilim fuarına davet ederek, öğrencilerin emeklerinin görülmesinin motivasyon açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Okul yönetimi, etkinliğin geniş katılımla gerçekleşmesini hedefliyor.

Bilim fuarı, 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde saat 11.00’de başlayacak ve Narlıca Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek. İki gün sürecek etkinlik boyunca ziyaretçiler, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyebilecek ve bilim dolu bir atmosferde vakit geçirebilecek.

Bölge için önemli bir organizasyon

Hatay’da eğitim alanında gerçekleştirilen bu tür etkinlikler, öğrencilerin bilimsel çalışmalara yönelmesini teşvik ederken, aynı zamanda bölgenin eğitim kalitesine de katkı sağlıyor. TÜBİTAK destekli projeler sayesinde öğrenciler erken yaşta araştırma yapma ve problem çözme becerileri kazanıyor.
Bilim fuarının, gençlerin gelecekte bilim ve teknoloji alanında daha aktif rol almalarına zemin hazırlaması bekleniyor. Etkinlik, aynı zamanda Türkiye’nin bilimsel gelişimine katkı sunacak yeni fikirlerin ortaya çıkmasına da olanak tanıyacak.