Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatay’da “Baraj Patladı” iddiası davasında karar çıktı

6 Şubat depremlerinin ardından sosyal medyada yayılan “Hatay’da baraj patladı” iddiasına ilişkin açılan davada karar çıktı.

6 Şubat depremlerinin ardından sosyal medyada yayılan “Hatay’da baraj patladı”

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve Babala TV ile ilişkilendirilen paylaşımlar nedeniyle açılan davada, Oğuzhan Uğur ve ekibi hakkında beraat kararı verildi.

Mahkeme, söz konusu paylaşımların bölgede yürütülen yardım faaliyetlerini aksattığı yönündeki iddiaları değerlendirdi. Yapılan yargılama sonucunda, Oğuzhan Uğur ile birlikte yargılanan iki sanığın suçsuz olduğuna hükmedildi.

Kararda ayrıca, sanıkların avukatlık ücretlerinin de hazine tarafından karşılanmasına karar verildi.

Öte yandan, davanın müştekileri, söz konusu paylaşımların bölgede paniğe yol açtığını ve yardım çalışmalarını olumsuz etkilediğini savunarak kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını açıkladı.

Deprem sürecinde bilgi kirliliği ve sosyal medyanın etkisi tartışılmaya devam ederken, verilen beraat kararı kamuoyunda farklı değerlendirmelere neden oldu.