Gönüllü Olun
“Herkes İçin Umut İnsanı Yardım Derneği bir karınca örgütüdür ve gücünü de ortak iş yapabilme başarısından alır” diyen Herkes İçin Umut İnsani Yardım Derneği kurucusu Halit Karagülle’nin çağrısı herkese oldu…
Herkes İçin Umut İnsani Yardım Derneği kurucusu ve Başkanı Halit Karagülle, 2011 yılında çıktıkları yolculuğun 2018 ayağında dururken, bu süre içinde ciddi çalışmalara imza attıklarını söyledi. Gönüllü katkılarla ve bağışlarla çalışmaların sürdürüldüğüne işaret eden Karagülle, “Derneğimizin sabit personeli dışında, kendi belirledikleri ve tanımladıkları biçimde Derneğin çalışmalarına katkıda bulunan, kaynak sağlayan, yardımların ulaştırılmasında aktif rol oynayan binlerce gönüllü çalışmaların düzenli ve kesintisiz olmasına katkıda bulunuyor. Herkes İçin Umut İnsanı Yardım Derneği çalışanı gönüllüler, seçimlerine göre, ayni ve nakdi katkı sağlayabildikleri gibi, yalnız ve yaşlı insanlara düzenli ev ziyareti yapıp destek de olabilirler ya da uygun vasıflara sahip oldukları takdirde ihtiyacı olan çocuklara ablalık ve ağabeylik de yapabilir, onların sosyal hayatlarında yanlarında yer alabilirler. Binlerce yardımsever; giysi, yiyecek, gibi ayni ve nakdi yardımlarıyla Derneğimizin en büyük destekleyicileri durumunda” diye konuştu.
-ZİYARETLER-
Dernek olarak yaptıkları son ziyaretleri kapsamında Vali Yardımcısı Mahmut Hersanoğlu, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve Defne Kaymakamı Nevzat Şengök ile makamlarında bir araya geldiklerini de söyleyen, Herkes İçin Umut İnsani Yardım Derneği kurucusu ve Başkanı Halit Karagülle, “Ziyaretlerimizde, Dernek olarak projelerimizden bahsettik ve Hatay’ımıza daha fazla nasıl katkı sunarız, bunun için istişare ettik ve fikir aldık” dedi.
-GÖNÜLLÜLÜK ŞART-
Bu konuda kendilerine destek olmak isteyenler için de konuşan Karagülle, şunları söyledi:
“Derneğin bir gönüllüsü olmak için; başkaları için hala yapılacak bir şeyler olduğuna inanıp, çıkar gözetmeksizin sadece yardım ve eğitim amacıyla toplum hizmeti yapmayı istemek yeterli. Çalışma sistemimiz, Anadolu geleneğinde kökleşen ve kentleşmeyle birlikte giderek unutulan İMECE usulünü günümüze uyarlamak esasına dayanıyor.
Herkes İçin Umut İnsanı Yardım Derneği gönüllüleri; kent insanının giderek küçülen ve sınırlanan yaşamında diğer insanlara karşı kapanan algılarını açarak, ‘umursamaz’ ve ‘önemsemez’ bir tavır yerine, empati duygusunu güçlendiren ve ‘komşusu açken, tok yatmayan’, toplumsal bilinci gelişmiş gönüllülerdir.
Herkes İçin Umut İnsanı Yardım Derneği bir karınca örgütüdür ve gücünü ortak iş yapabilme başarısından alır.” -Tamer Yazar-