Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen özel gecede, piyanoda Prof. Dr. Güler Demirova Györffyy ve vokalde Prof. Dr. Demet Gürhan sahne aldı. Sanatçıların etkileyici performansı izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Konsere, İSTE Rektörü Mehmet Duruel başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Kanca ve Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, Kongre Başkanı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşad Gülbeyaz, Rektör Danışmanları Öğr. Gör. Hamit Basık ile Elif Tuncay ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Mehmet Duruel, sanatın üniversitelerin kültürel gelişimindeki önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“15. Uluslararası Müzik ve Dans Kongresi kapsamında düzenlenen bu anlamlı konser, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu. Emeği geçen sanatçılarımıza ve organizasyonda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.”
Müzik ve sanatın buluştuğu gece, katılımcılardan tam not aldı.

