Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Dörtyol’da acı olay: Maç ortasında kalp krizi geçirip vefat etti

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde arkadaşlarıyla halı sahada futbol oynadığı sırada fenalaşarak yere yığılan 42 yaşındaki Osman Kaplankıran, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde arkadaşlarıyla halı sahada futbol oynadığı sırada fenalaşarak

O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanan olay, spor yaparken meydana gelen ani sağlık sorunlarının riskini bir kez daha gözler önüne serdi. Özerli Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki Osman Kaplankıran, 24 Mayıs günü arkadaşlarıyla birlikte halı saha maçına çıktı.

Maç sırasında bir pozisyonda arkadaşına pas veren Kaplankıran, kısa bir süre sonra aniden fenalaşarak yere düştü. Olayı ilk anda anlayamayan takım arkadaşları, durumun ciddiyetini fark etmeleri üzerine hızla müdahalede bulundu ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, kalp krizi geçirdiği belirlenen Kaplankıran’a ilk müdahaleyi sahada gerçekleştirdi. Ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Kaplankıran, doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Yaşanan dramatik anlar ise halı saha tesisinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Kaplankıran’ın bir anda yere yığıldığı, arkadaşlarının ise şaşkınlık ve endişe içinde yardıma koştuğu anlar yer aldı.

Olay, hem yakın çevresinde hem de ilçede büyük üzüntüye neden olurken, ani kalp krizlerinin özellikle fiziksel efor sırasında oluşturabileceği riskleri bir kez daha gündeme taşıdı.