Hatay’da 29 yıllık itfaiyeci Ahmet Ufuk Keleş ile izinden giden oğlu Mehmet Burak Keleş, tehlikenin karşısına birlikte çıkıyor. Aynı istasyonda görev yapan baba oğul; yangın, trafik kazası ve su baskınlarında vatandaşların yardımına koşuyor.
57 yaşındaki itfaiye çavuşu Ahmet Ufuk Keleş’in mesleğine çocukluğundan itibaren ilgi duyan 33 yaşındaki Mehmet Burak Keleş, babasının görev dönüşlerinde anlattıklarını dinleyerek büyüdü. Meslek seçimini de bu ilgi şekillendirdi.
Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nı tamamlayan Keleş, 12 yıl önce Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında işe başladı. Babasının çalıştığı istasyonda görevlendirilmesiyle birlikte baba oğlun mesai arkadaşlığı da başladı.

Afetlerde ve yangınlarda omuz omuza
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde de görev alan baba oğul, yıllardır can ve mal güvenliğini sağlamak için birlikte mücadele ediyor.
Oğluyla olaylara müdahale etmenin kendisine güç verdiğini belirten Ahmet Ufuk Keleş, insanları zor durumdan kurtarmanın mesleğinin en büyük mutluluğu olduğunu söyledi.
Meslek hayatında pek çok tehlikeyle karşılaştığını anlatan Keleş, “Yıllar boyunca zor durumda kalan insanları kurtarmak için elimizden geleni yaptık, tehlikelere girdik, nefessiz kaldık ve çok kazalar atlattık ama Allah’a şükür birçok dua aldık.” dedi.
Öğretmen olmasını istedi, meslektaşı oldu
Geçmişte oğlunun öğretmen olmasını istediğini ifade eden Keleş, onun itfaiyecilikteki çalışmalarını gururla takip ediyor. Oğlunun hem personel eğitiminde hem de yangın ve diğer vakalara müdahaleden sorumluluk üstlendiğini belirten Keleş, duygularını şöyle dile getirdi:
“Oğlum beni aratmayacak şekilde elinden geleni yapıyor. Bir yandan personel eğitiyor, diğer yandan yangınlara ve vakalara müdahale ediyor. Arkamda bir iz bıraktığımı düşünüyor ve onunla gurur duyuyorum.”

“Benim kahramanım babamdı”
Mehmet Burak Keleş ise babasının izinden gitmesindeki en büyük nedenin insanlara yardım etme isteği olduğunu söyledi.
Çocukluk yıllarında babasına duyduğu hayranlığı, “Herkesin küçükken bir çizgi film kahramanı vardır, benim kahramanım ise babamdı.” sözleriyle anlatan Keleş, meslekte 12 yılı geride bırakmasına rağmen babasından hâlâ yeni şeyler öğrendiğini vurguladı. -AA-
