Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Arsuz’da yağışın faturası ağır oldu

Halkı sağanak ve fırtınaya karşı önlem almaya çağıran Arsuz Belediyesi’ni su bastı. Belediye binası kullanılamaz hale gelirken tamamen boşaltıldı.

Vatandaşa yardım için ekiplerini hazır tutan belediye, bu kez kendisi yardıma muhtaç kaldı.

Halkı sağanak ve fırtınaya karşı önlem almaya çağıran Arsuz Belediyesi’ni

# Arsuz’u sel vurdu: Belediye binası boşaltıldı

Arsuz’da etkili olan şiddetli fırtına, sağanak yağış ve dolu, ilçede hayatı felç etti. Kısa sürede etkisini artıran yağış nedeniyle çok sayıda noktada su baskını yaşanırken, Arsuz Belediyesi binası da sular altında kaldı. Bina kullanılamaz hale gelirken personel tahliye edildi.

Arsuz Belediyesi, yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları önlem almaya çağırmış, olası olumsuzluklara karşı ekiplerin hazır tutulduğunu duyurmuştu. Ancak ilçede etkili olan sağanak sonrası belediye binası da su baskınından etkilendi.

Belediye binasının içi suyla dolarken, personel binayı terk etti. Binadaki değerli ekipmanların ise güvenli alanlara taşındığı öğrenildi.

Yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Şiddetli yağış nedeniyle Arsuz’un birçok noktasında yollar adeta göle döndü. Özellikle Arsuz yolu HADO Kavşağı çevresinde oluşan su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç sular nedeniyle yolda kaldı veya stop etti, trafik durma noktasına geldi.

Dolu tarım arazilerini vurdu

Fırtına ve sağanağın yanı sıra etkili olan dolu yağışı da tarım arazilerinde zarara yol açtı. Başta maydanoz tarlaları olmak üzere ilçedeki bazı tarım alanlarının yağıştan olumsuz etkilendiği bildirildi.

Arsuz’da yaşanan taşkın ve su baskınları, ilçenin altyapı ve yağmur suyu sistemlerinin yeniden tartışılmasına neden oldu. Yağışın ardından belediye binasının dahi kullanılamaz hale gelmesi dikkat çekti.