Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plaketlerle Uğurlandı

Mülkiye Müfettişliği’ne atanan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik’e vedada Plaket yağdı

Mülkiye Müfettişliği’ne atanan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik’e vedada Plaket yağdı

“samandağ Kaymakamlığı Mutluluğunu, Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Yaşayamam.”

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne atanan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, veda konuşmasında, Samandağ’a tayini ilk çıktığında üzüldüğünü, ancak görevine başladıktan sonra bu ilçede yaşadığı hazı ve mutluluğu Türkiye’nin başka hiçbir yerinde göremeyeceği ve yaşayamayacağına inandığı için de Kaymakamlık yapmayı bıraktığını ve mülkiye müfettişi olduğunu, Samandağ Kaymakamlığı hazının yaşamında özel bir yeri olacağını bildirdi. Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik ile katıldığı veda toplantısında, 15 Eylül 2014 tarihinde başlamış olduğu Samandağ Kaymakamlığı görevini bugün itibariyle bıraktığını bildirdi ve şunları söyledi:
“Bundan sonraki mesleki hayatıma kendi isteğimle Mülkiye Müfettişi olarak devam edeceğim. Samandağ’a tayinimin ilk çıktığını duyduğumda açıkçası üzülmüştüm. Gönlümden, Marmara bölgesinde akademik çalışma yapabileceğim, iş yükü fazla olmayan bir ilçede çalışmak vardı. Ama gelip Samandağ’da göreve başladıktan sonra, Samandağ ilçesini, Samandağ insanını tanıdıktan sonra ‘iyi ki de buraya gelmişim’ dedim. Hatta Samandağ mesleki olarak ben de öyle bir iz bıraktı ki, bundan sonra nerede kaymakam olarak görev yaparsam yapayım, burada aldığım manevi hazzı alamayacağımı düşündüm. Bundan dolayı başka bir yerde kaymakam olarak çalışmak istemedim. Daha önceden istediğim Mülkiye Müfettişliği görevine, Bakanlığımızın uygun görmesi üzerine atamam yapılmış oldu. Görev yaptığım her yerde bana destek olan, yüreğinin sıcaklığını her zaman yanımda hissettiğim sevgili eşim Nermin’e huzurlarınızda teşekkür ederim.”
Namuslular, namussuzlar kadar cesaretli olmalı…
Mülkiye Müfettişliği’ne getirilen Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, konuşmasında, namussuzlar kadar namuslu insanların da cesaret sahibi olmaları gerektiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:
“Görev yaptığımız süre içinde, temel yönetim anlayışım; katılımcı, yönetimi ön planda tutan, halka ve değerlerine önem veren, onlarla bütünleşen bir tavır sergilemek oldu. İlk kaymakamlık mesleğine başladığım zaman kendime şiar edindiğim, ‘hiç kimseye haksızlık yapmamak, haksızlık yapanlara karşı da her türlü tedbiri uygulamak’ ilkesini harfiyen uyguladım. Bu anlamda, ekmeği devletin malını soymak ve içeceği insanların hakkını yemek olan hukuk tanımazlara hiçbir şekilde fırsat vermedim. Bu işleri yapmak için çeşitli gömlekler giyen insanlar beni hiçbir şekilde korkutmadı. Çünkü namuslu insanların, namussuzlardan daha cesaretli olmaları gerektiğine inanırım.”
Yaşlı teyze ile Arapça konuştu, Kilise’de mum yaktım…
Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, ilçede birlik ve beraberliğin sağlanması, ilçedeki tüm renk zenginliğini sürdürme adına gittiği Tekebaşı’nda yaşlı kadınlarla Arapça konuştuğunu, Samandağ Vakıflı’da ise kilisede mum yaktığını anlattı ve şöyle devam etti:
“Vatandaşın huzur ve güveni en öncelikli görevimiz oldu. Vatandaşlarımızın huzur içinde yaşaması için kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasetçilerle sürekli istişarelerde bulunduk. Vatandaşlarımızın kalbine dokunmak, devletin sıcaklığını onların yüreklerine yerleştirmek için elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterdik. Tekebaşı’nda yaşlı bir teyze ile Arapça konuşmaya çalıştık, Kilisede, ülkemizin ve insanlığın barışı için mum yaktık, iftarımızı Hıdırbey’de Musa Ağacı’nın altında açtık, Vakıflı’da Panos amcadan sarı gelin türküsünü dinledik. İlçemizin tüm renklerini bir araya getirdik, bu zenginliği korumak için sürekli her kesimden insanları bir araya getirme arayışı içinde olduk.”
Mülkiye Müfettişliği’ne atanan Samandağ eski Kaymakamı Cahit Çelik, ilçede sürdürdüğü 3 yıl 7 aylık hizmet döneminde gerçek-leşen hizmetleri de şöyle sıraladı:
1- İlçemize görev yaptığım süre içinde, toplam 18 yeni okul kazandırdık. Bunlardan 9 tane yeni okul binasını hizmete açtık, 4 tane okulumuzun inşaatı devam ediyor, 5 okulun da ihalesi yapıldı ve yakında yapımına başlanacak. DBDÖ sayısı hizmete giren yatırımlarla 38’den 27’e indi.
2- Yıllardır inşaatı devam eden Kültür Merkezinin inşaatını bitirerek hizmete açtık.
3- Samandağ’ına bir öğretmenevi kazandırdık.
4- Yeni bir İlçe Müftülüğü binası yaptık.
5- Vakıftan toplamda 290 tane ev onardık veya yeni ev yapılmasına yardımcı olduk.
6- Barikan Oteli’ni yıkarak, Belediye ile ortak, Türbe’nin etrafında çevre düzenlemesi yaptık.
7.Harabe durumda olan şehir stadını yeniledik ve zeminini sentetik çim ile kapladık.
8- Titus Trekking Projesi ile Titus Tüneli’ni Hatay’ın ve Türkiye’nin gündemine taşıdık.
9- Yılan hikayesine dönen çevre yolunun ihale edilmesini sağladık.
10-Yamaç Paraşütü sporu için Kapısuyu’nda bir kalkış pisti yapılmasına öncülük ettim, Samandağ Havacılık ve Spor Kulübü’nü kurduk.
11- Dalış turizmini geliştirmek, Kel Dağı’nın keşfedilmemiş koyla-rını insanlara tanıtmak için, ‘Derin-lerdeki Samandağ Suveydiye, Seleucia Projesi’ ile hem güzel bir kitap bastırdık, sergi açtık.
12.- Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımı için ciddi anlamda uğraştık. En son 7 Ocak 2018 tarihinde hastanenin ihalesi yapıldı ve inşallah yakında yapımına başlanacak. -Cemil Yıldız-