9 bin kadına eğitim zamanı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde, Habitat Derneği, Coca-Cola Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Kız Kardeşim Projesi İstanbul’da tanıtıldı.
Önceki gün İstanbul’da gerçekleşen bir toplantıda tanıtımı yapılan “Kız Kardeşim Projesi” için düğmeye basıldı. Hatay dahil toplam 30 İl’i kapsayacak olan Kız Kardeşim Projesi ile beraber, 18-55 yaşları arasında okuryazar kadınların, Coca-Cola Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği kapsamında eğitimlere katılarak konumlarının güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almasını sağlayacak fırsatlar yaratılması hedefleniyor. Proje kapsamındaki eğitimlere alınacak kadınların toplumdaki konumunu güçlendirmek amacıyla; kişisel gelişim, iletişim, finansal okuryazarlık, sosyal medya, diksiyon, etkili konuşma ve bireysel motivasyon ve benzeri konularda sertifika programları düzenlenecek.
-HANGİ İLLER?-
Kız Kardeşim Projesi; Hatay, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Kars, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde toplam 9 bin kadınla buluşacak.
-HEDEF 81 İL-
Hatay’ı da yakından ilgilendiren İstanbul’daki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Kız Kardeşim” projesiyle 30 ilde 9 bin kadına teknoloji çağında geçerli becerileri kazandırmak üzere eğitimler vereceklerini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Proje’yi Türkiye’nin tüm illerine yaymayı ve sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini aktardı.
Mete, şunları kaydetti:
“Yeni çağın gerektirdiği yetkinlikler erkeklerden daha çok kadınlarda bulunuyor. Artık kadınların çağı başlıyor. Girişimciliği, interneti ve teknolojiyi kadınlar için çok kıymetli bir imkan olarak görüyorum. Kadınların Türkiye’nin geleceğinin inşasında öncü olacaklarına gönülden inanıyoruz. Ülkemizi daha zengin yarınlara kadınlar taşıyacak. Zira sadece erkeklerle ancak bu noktaya gelebildik. Daha güçlü ve zengin bir Türkiye, ancak kadınların hak ettikleri yere gelebilmesiyle mümkün olur. Şunu hep aklımızda tutalım; aklın cinsiyeti olmaz, başarının cinsiyeti olmaz, ekonominin cinsiyeti olmaz.”
-KADININ YILI-
Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkanı Evguenia Stoichkova ise, 2015 yılında küçük adımlarla başlayan “Kız Kardeşim” Projesi’nin, bugün koşar adımlarla daha çok insanın hayatına dokunur hale geldiğini söyledi. “Kız Kardeşim” Projesi’nin, kadınların kendilerini geliştirmelerine ve toplum içinde daha aktif rol almalarına destek sağlamak için yola çıktığını anlatan Stoichkova, “Proje, yıllar içinde ev kadınından iş kadınına, öğretim görevlisinden öğrenciye kadar farklı profilden birçok kadın tarafından sahiplenildi. Projemiz, tüm Coca-Cola sistemini heyecanlandıran, gururlandıran bir proje olarak yolculuğuna güçlenerek devam edecek” ifadelerini kullandı.
Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise, kendini geliştiren ve içindeki potansiyeli-enerjiyi açığa çıkaran kadınların öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacağını ifade etti. Hazır, “Kız Kardeşim” Projesi’nin de bu amaçla hayata geçirildiğini söyledi.
-MÜLTECİLER DE!-
Proje kapsamında, girişimci olmak ve ekonomik hayata katılmak isteyen kadınlara girişimcilik, finans, bilişim ve iletişim alanlarında destek sağlanacak. Her proje şehrinde fikir üretme, girişimcilik kampları ve kadın girişimciler ile ilham buluşmaları gerçekleştirilecek. Proje kapsamında ayrıca İstanbul, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin’de 500 mülteci kadın için de girişimcilik eğitimleri verilecek. -Tamer Yazar-