Bizler kabul etmedik
“Ak Parti-Saadet ittifakının” neden gerçekleşmediğine ilişkin konuşan, Necmettin Çalışkan, “Ak Parti yönetimi, Saadet Partisi’nin kendi logosuyla seçime girmesini ve aday göstermesini kabul etmemiştir” dedi.
24 Haziran seçimlerine yönelik süreç tüm hızıyla sürerken, ittifaklar da, ittifaklara ekli hikayeler de konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediliyor. Bu konuda bir açıklama yapan ve “Ak Parti-Saadet ittifakının” neden gerçekleşmediğine ilişkin konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, “Bugünlerde, dostlarımızdan bize sıkça sorulan soru şu… Saadet neden AK Parti ile iş birliğini kabul etmedi? Saadet neden karşıt görüşteki insanlarla iş birliği yapıyor” derken, bunun cevabını şöyle verdi:
“Daha önceki ‘ahde hilaf’ olarak ifade edilebilecek tutumları ve oyalama stratejilerine rağmen, Ak Parti’yle görüşülmüş, ama ittifaktan çok iltihak/bütünleşme teklifiyle karşılaşılmıştır. Saadet’in ülke yönetimine ilişkin Millî Görüş düşüncesi eksenindeki mütalaa ve müzakereleri reddedilmiş, karşılıklı olarak fikir alış-verişinden çok ‘koşulsuz, kayıtsız, şartsız teslimiyet’ istenmiştir. Ak Parti Yönetimi, Saadet Partisi’nin kendi logosuyla seçime girmesini ve aday göstermesini de kabul etmemiştir. Saadet, kendisine miras bırakılan ve sahip olduğu değerlerden ötürü, Ak Parti’nin ‘Kayıtsız, şartsız bize teslim olun’ talebini kabul etmemiştir. Bir başka ifadeyle, Ak Parti, HAS Parti’yi alıp yuttuğu gibi, -şimdi de BBP’yi yutacağı gibi- Saadet Partisi’ni de yutmak istemiştir. Saadet de, ‘Hayır, biz makam, mevki, milletvekilliği peşinde değiliz, ilkelerimiz var. Şu hususları konuşmadan iş birliği yapamayız’ dedi. Ama karşı cephe hiçbir şekilde müzakereye açık olmadığı için samimi Müslümanların bekleyip durduğu o ittifak gerçek-leşmedi. Bu sebeplerle Saadet Partisi, temel esaslarından taviz vermeden ortak bir paydada diğer partilerle buluştu.”
-TEK ADAM!-
“Ülkenin tek bir kişinin iki dudağı arasında yönetilmesi kimseye fayda sağlamaz” diyen Çalışkan, bugün ülkenin istişareye, ortak akla, normalleşmeye, kuvvetler ayrımının yerleşmesine, adaletin tesisine ve hukukun üstünlüğüne ihtiyacı olduğunu söylerken, şu mesajı verdi:
“Başka bir deyişle, bir siyasi parti olarak ‘en kazançlı nasıl çıkarım’ hesabını yapmaktan öte, ‘vatanı, milleti, ümmeti nasıl kazançlı çıkartırım’ derdini taşımak gerek. Sonuç olarak, Saadet; kendi amblemiyle, kendi milletvekili aday listesiyle ve kendi cumhurbaşkanı adayıyla seçime girecek.”
-Tamer Yazar-