Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toprağa verilen destek

Göçü de Önledi Philip

Göçü de Önledi

Philip Morris/Sabancı ve iş ortaklarının, Adıyaman ve Hatay’da 9 yıl önce hayata geçirdiği “Tütün Tarımı ve Kalkınma Projesi” sayesinde köylüler ihracatçı olurken, gençlerin göçü önlendi.

Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Hayal Güneyman, Adıyaman ve Hatay’da 9 yıl önce hayata geçirdiği “Tütün Tarımı ve Kalkınma Projesi” ile gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Çiftçimizi dün olduğu gibi bugün de desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
-9 YIL OLDU-
2000’li yılların başında destekleme alımlarının sonlandırılmasıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ciddi seviyede azalan tütün üretimini ve buna bağlı olarak bölgenin refah seviyesini yeniden artırmanın yanı sıra iyi tarım uygulamalarını bölgede daha da yaygınlaştırarak kaliteli tütün üretimini teşvik etmek amacıyla başlatılan “Tütün Tarımı ve Kalkınma Projesi”, 9’uncu yılında bölgede katma değer yaratmaya devam ediyor.
Konuya ilişkin konuşan ve Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayan, 64 bini aşkın çiftçinin ise geçim kaynağını oluşturmaya devam eden tütünün temel bir tarım ürünü olduğunu belirten Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Hayal Güneyman, şöyle konuştu:
“9’uncu yılına girdiğimiz ‘Tütün Tarımı ve Kalkınma Projesi’ aracılığıyla binlerce çiftçinin hayatına dokunduk. Adıyaman’da 140, Hatay’da 32 olmak üzere 172 köyümüz ihracatçı oldu. 4 bin çiftçiden tütün alımının yanı sıra bölgedeki tütün üretimine ilişkin yaptığımız faaliyetler için yaklaşık 4,5 milyon dolar yatırım yaptık. 2010-2015 dönemi boyunca yaptığımız tütün alımlarıyla bölge ekonomisine yaklaşık 235 milyon TL’lik katkı sağladık. Önümüzdeki dönemde bu katkının daha da artacağına inancımız tam.” -Tamer Yazar-