Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Zeycan Leyla

Gerçekçi Çözümler (Bölüm 2)

Merhaba..

Mesela bir örnek.

Biz aileler olarak çocuklarımıza hissettirmeden , fark ettirmeden , mutfak ekonomisi öğretmeden sağladığımız yaşamın faydası var mı ? Nereye kadar var ?

Yaşantısının tam olarak sorumluluğunu alabiliyor mu ? Devam ettirebiliyor mu ?

Yoksa seçtiği hayatıyla birlikte sırtlamak zorunda kalıyor muyuz ?

Başka bir örnek, varoşlarda ki magazinel hayal dünyası ve özentisinin gençler ile çocukların üzerindeki etkileri ve perişan eden sonuçları, ailelerinin çaresizliği ve devamında da topluma yarattığı etkiler ortadayken.

Diğer taraftan kırsal bölgelerde ailelerine yardım ederek iş koşullarında büyüyen çocukların duruşu ve hayata karşı tutumları, yaşama tutunma biçimi dağlar kadar fark ediyor.

Biz küçükken annelerin evleri sıcacıktı, komşuluk ilişkileri sıcacıktı. Çocuklar sokakta hem oynardı hem de doktor, mühendis , öğretmen , avukat vs. olabiliyordu. Hem de pırıl pırıl aydınlık çocuklar olarak meslek hayatlarına atılabiliyordu. Çünkü manevi değerler öncelikli idi ,asla taviz yoktu ve çocuklara hayat daha gerçekçi öğretiliyordu.
Şimdilerde şehirlere yığılarak yıkıcı masrafların yarattığı bunalımın altında eziliyor insanlar ve tabi ki çocuklar.

Kredilere boğulmuş hayatların, boğulmuş bireyleri koyu mutsuzluk içinde.

Bir yerden başlamak gerekiyor.

Ayağımızı yorganına göre uzatmayı öğrenir ve öğretirsek , yeri ve zamanı geldiğinde çocuklar farkındalığı ve temelleri sağlam olduğunda hayatlarını üstüne sağlam inşa etmeyi çok iyi bilirler. Yeter ki bilinçli ve hayatın farkında olsunlar.

Beyinleri, zihinleri zehirli atıkları bertaraf etmeyi, ayıklamayı öğrensinler arkası pırıl pırıl gelecektir.

Avrupa , Amerika doğal hayatı öğretmenin ve ayakta tutmanın peşine düşmüş. Şehirlerin dışında yaşamayı ve konfor yaratmayı öğretiyorlar.

Biz genelde zaten biliyoruz.

Genç ve idealist ebeveynlerle gelecek kuşakların önünü açacak bilinç yükselmesi için, aydınlık için gelecekte çağdaş bir yaşam için kredi üstüne kredi borçlarının altında ezilerek yaşamayı öğrenmemeleri ve alışmamaları için. Kazanmayı , başarılı olmayı , gerçekçi olmayı, ayakta durmayı en önemlisi kendine güvenmeyi ve FARKINDALIĞI, bilinçli emeğin ve çabanın mutlaka insanı iyi yerlere çıkaracağına inanmayı bilmesi gerekir.

Hayatı .. Gece farları sönmüş bir araba gibi kullanmak yerine. Yani depreşip başını kaldırmadan yaşamak mı .. Yoksa … Yeri geldiğinde uzun farları, yeri geldiğinde kısa farları yakıp dönemeci, çukuru uçurumu fark edip gün ışıyana ve sağ sağlim yetişene kadar dikkatli olarak arabayı kullanmak mı.. Hangisi daha sağlıklı?
Huzurla kalın.. взять быстрый займ на карту без проверок срочно круглосуточно

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER