Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’den 14 Firma Hong Kong’da…

Hatay’dan ‘Tek Asya’ Katıldı

Hatay’dan ‘Tek Asya’ Katıldı

Türkiye, dikkatleri üzerine toplayan görkemli bir stant tasarımıyla fuarda boy gösterirken, toplam 270 m² alanda 14 firma ile temsil edildi.

Aralarında, Hatay’dan Tek Asya Tarım Ürünleri Ticaret’in de olduğu toplam 14 Türk firmasının katılım sağladığı, 5-7 Eylül tarihleri arasında Hong Kong’da 12.si düzenlenen Asia Fruit Logistica 2018 Fuarı için konuşan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı-Hataylı İşadamı Nejdat Sin, “Hong Kong, yaş meyve sebze sektöründe alternatif pazar arayışı sürecimizde önemli bir yer tutmakta, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması dolayısıyla Uzakdoğu pazarının giriş kapısı konumunda. Bu nedenle bu fuara son 4 yıldır milli katılım sağlamak bizim için büyük önem arz etmekte” dedi.
Ülkemizin yaş meyve ve sebze ihracatında Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin lider konumda olduğunun altını çizen Sin, Uzak Doğu pazarına işaret ederken, şunları söyledi:
“Ticaret Bakanlığı’nın Hedef Ülkeler Listesi’nde yer alan Hong Kong/Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaş meyve ve sebze ihracatımız 2012 yılında 1,5 milyon dolar iken, son 5 yılda yapılan etkin tanıtım faaliyetlerimiz ve milli katılım organizasyonlarımız sayesinde 2017 yılında yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı. Bu da, Güneydoğu Asya ülkelerine ve Uzakdoğu ülkelerine Türk yaş meyve ve sebzesinin tanıtımını başarıyla yaptığımızı, sektörün ihracat pazarlarının arttırılması ve çeşitlendirilmesi hedefinde doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor.” -Tamer Yazar-