AB delegasyonu ziyaretleri

Valilik ve Belediye’ye… Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Valilik ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne birer ziyaret gerçekleştirdi. Hatay’a gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları da gezen AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, son olarak Valilik’te, Vali Yardımcısı Nurhan Çakıroğlu ve Hatay […]

Valilik ve Belediye’ye…

Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Valilik ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne birer ziyaret gerçekleştirdi.
Hatay’a gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında tarihi ve kültürel öneme sahip mekânları da gezen AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, son olarak Valilik’te, Vali Yardımcısı Nurhan Çakıroğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile görüştü. Hatay Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde, Büyükşehir yetkilileri; şehrin çevre düzenlemesi, çevrenin korunması ve atık su ile ilgili olarak misafir ve katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Gerçekleşen Hatay BŞB ziyaretinde düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, şunları söyledi:
“Hatay; 8500 yıllık tarihi olan, 23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yapmış, Orta Doğu ve Anadolu’nun yüzyıllardır ticaret merkezi olan özel bir şehir. Geçmişten bugüne kadar farklı köken ve mezhepten herkes yüzyıllarca kardeşçe yaşamış. Normal zamanlarda, birbirimizin dini ve mezhebi ile ilgilenmeyiz. Biz, Hatay olmayı, yüzyıllardır hep birlikte başarmışız.
Daha önce Hatay’da 76 tane belediye vardı. 64 tanesi küçük beldeydi ve 12 tanesi de ilçeydi. 3 dönem önce ilçe belediye başkanıydım. 2 dönemdir de büyükşehir belediye başkanıyım. Büyükşehir olduktan sonra da 15 ilçeye bölündük.
Bu şehirde avantajlarımız çok büyük. Ama coğrafi olarak dezavantajlarımız da çok fazla. Yeni büyükşehir olduğumuz için köylerde altyapı maalesef yok. Hatay’ın %50,5’i kırsal alanda yaşıyor. Bu bölgelerin altyapısı ile uğraşmak, ekonomik olarak bizi yoruyor. Maalesef 7 buçuk yıldır Suriye’deki kardeş kavgasının tam bitişiğindeyiz. Ortalama 500 bin Suriyeli, 7 buçuk yıldır şehrimizde yaşıyor. Biz, Hataylılara sunacağımız imkanları Suriyeliler ile paylaşıyoruz. Hal böyle olunca, ekonomik olarak yoruluyoruz. Biz, misafirperver bir milletiz ama, Avrupalı dostlarımızdan bize destek vermesini istiyoruz. Biz de biliyoruz ki, sizler de elinizden geleni yapıyorsunuz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version