Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açıkalın’dan AYM’ye destek CHP’ye hatırlatma

Av. Hüseyin Cihat Açıkalın

Av. Hüseyin Cihat Açıkalın AYM’sinin Can Atalay kararı sonrası sosyal medya hesabından bir yorum paylaştı. Yorumda kararı olumlayan Açıkalın, CHP tarafından yapılması planlanan ancak ertelenen “Adalet Mitingini hatırlattı. Hatay Barosu eski başkanı Av. Açıkalın’ın mesajı şöyle :

“CHP Geçen Kasım’da bir adalet mitingi yapacaktı, ertelendi. Ana teması AYM kararlarına uyulmamasına ve adaletsizliğe tepkiydi. AYM yeni kararı ile hukuksuzluğu yüzümüze çarpınca, İnstagram yasakları gibi artık ifade özgürlüğüne doğrudan açık müdahaleleri görünce aklıma geldi.

Her şeyi çabucak unutan, kıymetsizleştiren anlayışımız değişmedikçe, tüketim toplumu olma alışkanlığını terk etmedikçe daha çok acılar yaşarız. Depremin acıları nasıl yaşamda ve kentleşmede zihinsel olarak geriye atıldı? Can Atalay’ın haksız tutukluluğunu başta hukuk çevreleri nasıl unuttuysa instagram yasağı da unutulur. Bir de Gazze’de yaşanan dramı sadece Hamas üzerinden yorumlayışımız var ki o da ayrı bir sorun. Hâlbuki evrensel değerler ve insan haklarına sıkı bağlılık ve hukuka saygıyla hayat çok güzel ve normal olabilir. “ – Yusuf Cemil Karaçay-