Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Açıldığı günden bugüne…

Şansızlık mı, Teknik Hata

Şansızlık mı, Teknik Hata mı?

Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki sahil yolunda her sene yaşanan yol kapanmalarına dikkati çekenler, durumu “şansızlık” olarak değil, yapılan teknik hatalarda durmak gerektiği noktasında değerlendiriyor.

Yol yapım aşamalarında, özellikle de dağ yollarında yaşanan kaya düşmeleri, bir takım güvenlik önlemlerini de beraberinde getiriyor.

Bu konuda Antakya Gazetesi’ne konuşan bir yetkili, kaya düşmeleri ile ilgili risk analizinin iyi yapılması gerektiğine işaret ederken, “Bu risk analizine göre, düşmesi/kopması muhtemel kaya kütleleri ile kopma sonrasında meydana gelebilecek can ve mal kayıpları belirlenmeli, bu tespitlerin sonucunda uygulanacak çelik tutucu ağ sitemine karar verilmelidir. Bu bağlamda, Samandağ-Çevlik ile Arsuz-Kale arasındaki sahil yolunda, yerinde sabitlenmesi gereken kaya bloklarında her sene bu boyutta kopmalar yaşanması da ilginç!” tespitinde bulundu.

Yol güvenliğini neredeyse her sene tehdit eden bu olayların, “Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu” olarak lanse edilen, aynı yolda paralel ilerleyen bisiklet yolunu da kullanım dışı bıraktığını söyleyenler ise “biraz daha özen” demeyi ihmal etmiyor.

-EKSİKLER!-

Bilindiği gibi konuyu ilk dönem gündemine alan isimlerden biri de Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı olmuş ve o da “yapılması gerekenler” listesini şöyle paylaşmıştı:

“Çevlik-Kale Bisiklet Yolu Projesi, gerçekten Hatay Turizmi ve sosyal yaşamı açısından çok çok önemli proje. Bu projenin hayata geçmesinde öncülük yapan Milletvekillerimize, özellikle turizm alanında çalışmaların takipçisi ve destekçisi Sayın Vekilimiz Hüseyin Yayman’a, mülki amirlerimize, bürokratlarımıza minnettarız.

Elbette, bu güzel bisiklet yolumuzun tamamlanması gereken eksikleri var. Bizim ilk belirlediklerimiz; 1. Bisiklet yolu üzerinde araçların duracağı alanlar ve acil durum park alanları! 2. Bisiklet yolunun bazı noktalarında, acil durumlarda yardım çağırmak için telefon vericileri! 3. İhtiyaçların görüleceği; çay, kahve su, duş, wc, lastik şişirme istasyonu, ilk yardım istasyonu gibi ikmal tesisi! 4. Bazı kaya düşen noktaların ıslahı! 5. Bazı noktalarda güneş panelleri ile aydınlatma ve uyarı levhaları, ilk akla gelen tespitler.”

Tamer Yazar