Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acilen Doğal Afetler Bakanlığı kurulmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı.

Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda ve olası afet durumlarında ortak hareket ederek işbirliği sağlamak amacıyla “Kardeş Şehir Protokolü” imza töreninde konuşan Akın , “İstanbul, İzmir, Ankara’daki metropol ilçe belediyelerimizin ortaya koyduğu siyasi akrabalık sonsuza kadar devam edecek” dedi.

6 Şubat depreminde iktidarın ilk 2-3 gün  ne yapacağını şaşırdığını, vatandaşlara ulaşamadığını anlatan Ahmet Akın ” Hep birlikte büyük bir çaresizlik içinde kalmanın üzüntüsünü yaşadık. Koordinasyon yoktu. 21 yıldır toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığı belli değil. Oysa toplanan o paralarla 1 milyon 250 bin konut yapılabilirdi. İktidar deprem için toplanan paraları çarçur etti. 21 yıldır bu gerçeği görmediği için 6 Şubat felaketini yaşadık” diye konuştu.

AFAD’ın kuruluş amacına uygun bir statüye getirilmesi gerektiğine işaret eden CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“AFAD’ın İçişleri Bakanlığı bünyesinden çıkaracak, kural koyucu, yönlendirici, koordine edici, destekleyici ve denetleyici olarak yeniden yapılandırılması gerekiyor. Kızılay adeta  bir aile şirketi gibi. Özüne dönmesi lazım. AFAD’ın kuruluş statüsünü ve itibarını geri kazandıracak, İçişleri Bakanlığı bünyesinden çıkaracak, kural koyucu, yönlendirici, koordine edici, destekleyici ve denetleyici olarak yeniden yapılandırılması gerekiyor.  Şehirlerin deprem planlarının çok ivedi bir şekilde yapılması gerekiyor. Böylece tüm yapıların süratle gözden geçirilerek, deprem ve sel açısından en riskli bölgelerden başlamak üzere bir kentsel dönüşüm programının derhal uygulanması gerekiyor. Dere yataklarına ,  yapılaşmanın durdurulması lazım. Bakanlar konuşup, mış gibi yapıp sonra sözlerini yerine getirmiyorlar. Acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması lazım.