Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin akademik açılış yılı töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir” diyerek yargılamaların hızlandırılmasına yönelik düzenlemelere vurgu yaptı.

Bakan Tunç, adaletin ve eğitimin, kalkınmanın ön koşulları olduğunu belirterek, bu iki unsurun eksik olduğu bir ülkede kalkınmanın mümkün olamayacağını ifade etti.

Yargılamaların uzun sürmesiyle ilgili olarak, “Kovuşturma aşamasını hızlandıran düzenlemelerle vatandaşlarımızın yargıdan memnuniyetini artıracağız. Adalete olan güveni yükseltmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Tunç, “Kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuda milletçe mücadelemizi sürdürmeliyiz” ifadesini kullandı. Bakan, kadına karşı işlenen suçların cezalarının artırıldığını, kasten öldürme suçları için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası önerdiklerini söyledi.

Tunç, kadınları koruma noktasında yapılan düzenlemeleri ve infaz sürelerinin artırılmasını da vurgulayarak, “Topyekun bir mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.