Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet bakanından Engin Polat açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın eşi Engin Polat’ın tahliyesiyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tunç, “Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da onun suçsuz olduğu anlamına gelmez” diyerek yargı sürecine dikkat çekti.

Engin Polat, ‘suç örgütü kurma’, ‘kara para aklama’ ve ‘yasadışı bahis’ suçlamalarıyla yargılanıyordu. Polat, 7 Eylül tarihinde serbest bırakıldı. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ise 19 Ağustos’ta tahliye edilmişti.

Bakan Tunç, tahliye kararının ardından yargının adil ve tarafsız bir şekilde işlediğini vurgulayarak, “Yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Dışarıdan dosyadaki delilleri değerlendirmemiz söz konusu olamaz. Yargı mensuplarımıza güvenelim” dedi.

Ne Olmuştu?

İstanbul merkezli altı ilde 1 Kasım 2023’te gerçekleştirilen operasyonlarda Dilan ve Engin Polat çifti dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yapılan MASAK ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Bu paranın Engin Polat’a ait Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı ve gayrimenkul ile araç alımları yapıldığı tespit edildi.

Şüpheliler arasında Dilan Polat’ın 2019 yılında sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflarda yer alan kişilerin kimlikleri de tespit edilerek soruşturmaya dahil edildi. Bu kişilerin yurt dışına çıkışları yasaklandı. Soruşturma sonucunda sanık sayısı 28’e çıktı ve 27 şirkete kayyum atandı.

Tahliye Kararına İtiraz

Başsavcılık, Engin Polat ve diğer sanıkların tahliye kararına itiraz etti. Başsavcılık, tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek, sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. İtiraz dilekçesinde, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcut olduğu, suçların kanunda öngörülen ceza miktarının yüksek olduğu ve sanıkların kaçma şüphesinin bulunduğu ifade edildi. Başsavcılık, tahliye kararının kaldırılmasını ve sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Davanın devamında yargı süreci izlenecek ve adaletin yerini bulup bulmayacağı merakla bekleniyor. – Volkan İcil-