Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afetten sonra yaşam forumu STK’ları buluşturdu

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Gözcüler mahallesinde düzenlenen “Afetten Sonra Yaşam Forumu”, yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarını (STK’lar) bir araya getirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, deprem sonrası toplumun iyileştirilmesi ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi amaçlandı.

Toplantıda on altıdan fazla yerel ve ulusal STK, deprem sonrası yapılan çalışmaları, ihtiyaçları ve kaynakları masaya yatırdı. Gözcüler mahallesi muhtarı Züher Ekener’in de aralarında bulunduğu konuşmacılar, iyileşme sürecinde STK’ların kritik rolünü vurgulayarak, gençlik merkezi projeleri için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapma sözü verdiler.

Argüden Yönetişim Akademisi temsilcileri ve Birleşmiş Milletler Alan Bazlı Koordinasyon Ofisi (ABC) Hatay Koordinatörü, sosyal çalışmalarda iyi yönetişimin ve sektörel buluşmaların önemine dikkat çekti. Katılımcılar, uzun vadeli projeler, yerel kaynakların etkin kullanımı ve afet sonrası toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri gibi konuları ele alarak fikir birliği oluşturdular.

Etkinliğin önemli bir amacı da yerel ve ulusal STK’lar arasındaki diyaloğu ve iş birliğini artırmaktı. Yerel İnsanı Forum (TİF) Saha Temsilcisi Didem Kalafat’ın konuşmasında, yerel STK’ların kapasitelerinin artırılmasının gerekliliği vurgulanırken, katılımcılar arasında bilgi ve kaynak paylaşımını teşvik eden bir ağ oluşturulması fikrine ortak bir anlayış belirlendi. Ayrıca, STK’ların afet yönetiminde daha etkin rol alabilmeleri için beceri ve kapasitelerin geliştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenleme planları yapıldı.

Life After Disaster inisiyatifinin kurucusu Mesut Bilgili’nin moderatörlüğünde gerçekleşen forumun ikinci buluşması Ankara’da düzenlenecek ve STK’ların afet yönetiminde daha etkin rol alabilmeleri için önemli bir platform oluşturması bekleniyor. – Yusuf Cemil Karaçay-