Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afşar Timuçin hayatını kaybetti

Estetik, felsefe, şiir, roman

Estetik, felsefe, şiir, roman ve eleştiri alanlarında önemli eserler veren, sayısız çeviriye imza atan şair ve yazar Afşar Timuçin, yaşamını yitirdi. Timuçin, 1939 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde başladığı yüksek öğrenimini 1967 yılında Kanada’nın Montreal Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi’nde doktorası ile tamamladı.

1968-1970 yılları arasında Fransızca okutmanlığı yaptıktan sonra, 1974-2002 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Felsefe, Estetik, Halk Bilim, Sanat Tarihi ve Halk Edebiyatı dersleri verdi. 1981’de doçent, 1992’de profesör unvanını kazanan Timuçin, Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı görevinde de bulundu ve 2006 yılında emekli oldu.

Afşar Timuçin’in şiirleri Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar ve Varlık dergilerinde yayımlandı. Eserleri ve katkılarıyla Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiş olan Timuçin’in kaybı, edebiyat camiasında derin bir üzüntü yarattı. – Volkan İcil-