Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHBAP Arsuz’a İki Okul Kazandırdı

Müzisyen Haluk Levent’in kurucusu

Müzisyen Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği imkanlarıyla ilimiz Arsuz ilçesine 2 okul kazandırıldı. Depremde yıkılan Arsuz-Uluçınar İlk ve Orta Okulun yerine, AHBAP Derneği tarafından yeniden yapılan okul binasının açılışı, Arsuz kaymakamı,belediye başkanı ile müzisyen Haluk Levent’in katılımı ile yapıldı.

AHBAP’ın yaptırdığı Uluçınar İlk ve Ortaokulu’nun yeni bina açılışına ,Vali Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Emin Bilmez, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz, Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Levent, öğrenciler ve velileri katıldı.

Okulun ilçeye hayırlı olmasını dileyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “ Yaşadığımız büyük depremler; evimizi, işyerlerimizi, hayatlarımızı, sevdiklerimizi bizden aldı. Bunlardan biri de çocuklarımızın eğitim yuvası olan okullarımız. Uluçınar mahallemizde bulunan ve depremde yıkılan ilk ve ortaokulumuz, Sevgili Haluk Levent’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu AHBAP Derneği tarafından yeniden inşa edildi. Daha önce de iletişime geçtik ve ilçemize çadır, gıda ve çeşitli yardımlarda bulundu. AHBAP Yönetim Kuruluna, sevgili Haluk Levent’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

AHBAP NEDİR?

Arsuz’a 2 okul kazandıran AHBAP; müzisyen Haluk Levent’in kurduğu Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşıma ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketi AHBAP Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.