Aile Hekimleri Eylemleri

Dün ASM Hekimleri eylem yaptı, 7-8 Şubat’ta Türkiye genelinde tüm doktorlar eyleme hazırlanıyor. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), temsil ettikleri aile hekimlerinin bugünden itibaren sadece MHRS sistemi üzerinden randevulu hastalara 20 dakikada bir bakılacağı kararını dün uygulamaya koydu. Meslek mensubu aile hekimlerinin özlük haklarıyla ilgili taleplerinin karşılanmaması durumunda ise 17-18 Şubat’ta 2 gün iş bırakma […]

Dün ASM Hekimleri eylem yaptı, 7-8 Şubat’ta Türkiye genelinde tüm doktorlar eyleme hazırlanıyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), temsil ettikleri aile hekimlerinin bugünden itibaren sadece MHRS sistemi üzerinden randevulu hastalara 20 dakikada bir bakılacağı kararını dün uygulamaya koydu. Meslek mensubu aile hekimlerinin özlük haklarıyla ilgili taleplerinin karşılanmaması durumunda ise 17-18 Şubat’ta 2 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği kaydedilirken, Tabip Odalarının da, tüm hekimlerin katılımıyla 7-8 Şubat tarihlerinde eylem gerçekleştireceği öğrenildi.
Aile Hekimleri Derneği Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Federasyon’un, 84 milyon vatandaşa temas eden 30 bin aile hekiminin temsilcisi olduğu anımsatıldı. Açıklamada; etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılması, 30 Haziran tarihli Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilerek revize edilmesi, aile hekimliklerinde çalışanlara makul bir ödeme ve rahat bir emeklilik imkanı sağlanması, ayrıca aile sağlığı merkezi gider ödemelerinin artırılması taleplerinde bulunuldu.
-SADECE RANDEVULU HASTALARA BAKILACAK-
AHEF’in, söz konusu düzenlemelere yönelik çözüm için ortak çalışma ve iletişimi sürekli kılacağı ve bu taleplerin takipçisi olacağı vurgulanan açıklamada, şunlar yer aldı:
“Dün itibariyle tüm aile hekimleri, her hastaya, nitelikli sağlık hizmeti verebileceği 20 dakikalık bir süreyle, iyi hekimlik uygulaması gereği, MHRS mevzuatına uygun olarak, sadece randevuyla hasta baktı. Tıbbi gereklilikler kapsamında, kronik hastalarımıza sağlık hizmeti aksatılmadan verildi. Ancak HYP sistemi kesinlikle kullanılmadı. Mevzuata uygun olmayan sağlık raporu talepleri değerlendirilmedi, e-rapor harici sağlık raporu hiçbir şekilde düzenlenmedi, ileri tetkik gerektiren durumlarda vatandaşlar ise ikinci basamak sağlık kuruluşlarına sevk edildi.”
-Duygu Ertaş-

Exit mobile version