Aile Terapisti Mkü’de Konferans verdi

Sevmeyen İman Etmiş Olmaz,  İman Etmeyen de Cennete Gitmez Mustafa Kemal Üniversitesi, geçtiğimiz hafta sonunda Aile Terapisti Yusuf Kılınç’ı konuk ederek, “Aile Birliği” konulu bir konferansa ev sahipliği yaptı. Aile Terapisti Yusuf Kılınç, sunumunda, “Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. İman etmedikçe de cennete giremezsiniz” açıklaması yaptı. MKÜ İdeal İnsan Topluluğu etkinliğinde konuşan Aile Terapisti Yusuf […]

Sevmeyen İman Etmiş Olmaz,  İman Etmeyen de Cennete Gitmez

Mustafa Kemal Üniversitesi, geçtiğimiz hafta sonunda Aile Terapisti Yusuf Kılınç’ı konuk ederek, “Aile Birliği” konulu bir konferansa ev sahipliği yaptı. Aile Terapisti Yusuf Kılınç, sunumunda, “Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. İman etmedikçe de cennete giremezsiniz” açıklaması yaptı. MKÜ İdeal İnsan Topluluğu etkinliğinde konuşan Aile Terapisti Yusuf Kılınç’ın mesajlarından ana başlıklar şöyle:

-Aile, toplumun temel yapı taşıdır. Evlenmek ve bir yuva kurmak, sağlıklı bir toplum ve neslin devamı için şart.

– Kadını aşağılayan bir toplum kendini aşağılamış olur. Çünkü annemiz, eşimiz, kız kardeşimiz de kadındır. O halde kadın aşağılandığında, aynı zamanda bunlar da aşağılanmış olacak.

-Bir Müslüman, evliliğe “özne-özne” ilişkisiyle bakmalı… “Ben özneyim karşıdaki nesne” dediğinde ise  zulüm başlar.

MKÜ İdeal İnsan Topluluğu davetlisi olarak Hatay’a gelen ve geçtiğimiz hafta sonunda MKÜ’de sunumunu gerçekleştiren Aile Terapisti Yusuf Kılınç’ın anlatımından özetler şöyle:

“Güzellik, zenginlik, asalet ve ahlak hadisi evlilikte düstur edinilmesi gereken bir hadistir. Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız. İman etmedikçe de cennete giremezsiniz. Evlilik, insanın kendini tanımasıyla başlar. Ben kimim, evlilikten ne bekliyorum, evliliğe hazır mıyım, sorumluluk alabilecek miyim gibi soruların cevaplanması gerekir. Eşler arasında ortak özelliklerin çok olması, yaşanması olası problemlerin azalmasını sağlar. Eğitimde, kültürde, bölgede ve aile yapılardaki denklik az ise uyum o kadar yüksek olur. Mutlu ailenin temel dayanağı seccade birliği, sofra birliği, sayfa birliği, seyahat birliği ve sevgi, saygı, sabır ile şükür birliğidir.”

-Mehmet Özgün-

Exit mobile version