Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile ve Gençlik Fonu başvuruları başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların 15 Şubat’ta başlayacağına yönelik açıklamasını hatırlatarak, başvuruların söz konusu tarih itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesinden alınmaya başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesinin belirlendiğini ifade eden Göktaş, ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerin başvurularının kabul edileceğini belirtti. Programın ilerleyen süreçte tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını vurgulayan Göktaş, gençlerin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedeflediklerini söyledi.

Başvuru şartları hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, başvuruların kabul edilebilmesi için gençlerin başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olmaları gerektiğini açıkladı. Ayrıca, başvuruların resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğini belirtti.

Göktaş, Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fondan yararlanmak isteyen çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiğini ve başvuruların özenle değerlendirileceğini ifade etti. Değerlendirmelerin ardından gerekli şartları taşıyanların fondan yararlanabileceğini belirten Bakan Göktaş, bu gençlerin Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı ve evlilik sonrasında da destek almayı taahhüt etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. – Yusuf Cemil Karaçay-