Akaryakıt zamlarına çiftçi mesajı açık, net:

Bağırmıyoruz, Çağırmıyoruz, Ama İçten İçe Eriyoruz… Asi Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz: “Bu gidişe ‘dur’ diyecek yetkili merciler; üretebilmek, yaşayabilmek, ekebilmek, taşıyabilmek için desteğe ihtiyacımız var.” Antakya-Reyhanlı, Kumlu bölgesinde Asi Sulama Birliği Kooperatifi Başkanlığı yapan, bölgede tarla sulamasında çiftçilere destek olmaya çalışan Hüseyin Şahbaz, motorin ve benzin fiyatlarında gelinen noktanın artık tahammül sınırının çok […]

Bağırmıyoruz, Çağırmıyoruz, Ama İçten İçe Eriyoruz…

Asi Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz: “Bu gidişe ‘dur’ diyecek yetkili merciler; üretebilmek, yaşayabilmek, ekebilmek, taşıyabilmek için desteğe ihtiyacımız var.”

Antakya-Reyhanlı, Kumlu bölgesinde Asi Sulama Birliği Kooperatifi Başkanlığı yapan, bölgede tarla sulamasında çiftçilere destek olmaya çalışan Hüseyin Şahbaz, motorin ve benzin fiyatlarında gelinen noktanın artık tahammül sınırının çok üzerine çıktığını söyledi.

“Bağırmıyoruz, çağırmıyoruz, ama içten içe eriyoruz” diyen Hüseyin Şahbaz’ın çok anlamlı mesajı şöyle:

“Hayatımızda ve işimizde olmazsa olmaz, akaryakıt… Çiftçimiz tarlasında, sanayicimiz fabrikasında, nakliyecimiz aracında, esnafınız dükkanında, lokantacınız işinde ve halkımız evinde mutlaka akaryakıtla yolu kesişiyor ve kullanma zorunluluğu ortaya çıkıyor. Hayatınızda bu kadar yeri ve ihtiyacı olan akaryakıtın geldiği nokta, kabus gibi çekilmez bir hale geldi. Kangren gibi içimize işlemiş. Geldiği fiyat noktası, dudak uçuklatacak noktada. Hayal bile edilmeyecek, 30 TL bandında. 10 Ekim 2021 tarihinde 6950 TL’ye aldığımız mazotla, aynı tarihte 6750 TL ye aldığımız benzin, bugün için yüzde 400’ü de geçerek 8 ayda 29000 TL’ye dayandı. Nerede duracağı da muamma!

Bu paylaşımım asla siyasi değil, ama kaldırılacak gücümüz de kalmadı. 4 gün önce iki depo yakıt aldım, kooperatif araçlarına, 2850 TL’ye! Bugün aynı depolar 3400 TL dolmuyor. İnanın, bir aracı akşam bağlayıp tek araçla Antakya’ya gidip geliyoruz. Çiftlikte traktörü, tarla işi dışında asla kullanmıyoruz. Hal böyle olunca, kara kara düşünmeye başladık.

Bu gidişe ‘dur’ diyecek yetkili merciler; üretebilmek, yaşayabilmek, ekebilmek, taşıyabilmek için desteğe ihtiyacımız var. Sesimizi duyurmak için bağırıp çağırıp bir şeyler yapmıyoruz, ama içten içe eriyoruz. Lütfen, sorunun ciddiyetini bizimle önemseyin. Söyleyecek çok şey var, ama biz az söyledik, siz çok şey anlarsınız inşallah.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version