Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdeniz’de 10 derin kuyu sondajı tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına ilişkin 10 derin deniz kuyusunun sondajının tamamlandığını, 1 kuyuda ise sondaj çalışmalarına devam edildiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, bölgede sismik ve veri toplama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin milli petrol şirketi olarak TPAO’nun, Mavi Vatan konsepti çerçevesinde oluşturulmuş olan derin deniz arama filosu ile birlikte tüm deniz alanlarındaki petrol ve doğal gaz aramacılık faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini belirtti.

Akdeniz’de 2017 yılında Fatih sondaj gemisinin envantere eklenmesi ile başlayan süreçte bölgede petrol ve doğal gaz aramaları kapsamında sondaj çalışmalarına başlandığını anımsatan Bakan Bayraktar, “Bugün itibari ile 10 derin deniz kuyusunun sondajı maliyet etkin olarak tamamlanmış, Abdül Hamid Han Sondaj gemisi ile 1 kuyunun sondajı ise devam etmektedir” açıklamasında bulundu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz aramalarına ilişkin olarak bölgede sismik veri toplama çalışmalarının yanı sıra önceki dönemlerde yapılan sondaj ve sismik çalışmalarda elde edilen bulguların yorumlama çalışmalarına devam edildiğini de belirtti.

Bakman Bayraktar, yürütülen faaliyetler çerçevesinde yüksek keşif başarı potansiyeli sunan yeni prospektler ortaya konulduğuna da işaret ederek, belirlenen çalışma takvimleri çerçevesinde sismik ve sondaj operasyonların yürütüldüğünü kaydetti. (Sami Gökçe)