Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKP’de kritik MKYK bugün toplanıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan “değişim” tartışmaları ve kongre süreci ele alınacak.

AKP’nin bugün yapılacak MKYK toplantısında, 8’inci Olağan Büyük Kongre sürecinin başlatılacağı duyuruldu. Kongre sürecinin ekim ayında başlatılması, il kongrelerinin nisan sonuna kadar tamamlanması ve büyük kongrenin 2025 Mayıs ayında yapılması planlanıyor. Bu süreçle birlikte, yerel seçimlerden sonra gündeme gelen “değişim” beklentilerinin de karşılanması hedefleniyor.

Genç Kadrolar Öne Çıkacak

Türkiye’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongreler aracılığıyla hem il-ilçe yönetimlerinde hem de parti yönetiminde önemli değişiklikler yapması bekleniyor. Özellikle 2028 seçimlerini göz önünde bulundurarak, Erdoğan’ın MKYK’da daha genç kadrolara yer vereceği ifade ediliyor.

Daha önce kongre ve seçim süreçlerinde mevcut kadrolarından yüzde 50’den fazlasını değiştiren Erdoğan’ın, bu kongrede daha yüksek bir değişim oranına gitmesi kesin gözüyle bakılıyor. – Yusuf Cemil Karaçay-