Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKP’li ile CHP’liden kader ortaklığı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde yerle bir olan ve enkazından 56 kişinin cesedinin çıkarıldığı Hatay’ın Antakya ilçesindeki Nilüfer Apartmanı’nın müteahhidi Murat Fuadoğlu’nun siyasi geçmişi dikkat çekti. Fuadoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listesinden belediye meclis üyeliğine seçilmişti.

Müteahhit ve Denetçi Tutuklu Yargılanıyor

Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, müteahhit Murat Fuadoğlu ve yapı denetim uzmanı Haşim Erarslan tutuklu olarak yargılanıyor. Davada, Fuadoğlu ve Erarslan’ın yanı sıra 10 sanığın da ceza alması talep ediliyor. Mahkeme, sanıkların 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyor. Bir sonraki duruşma ise 23 Eylül 2024 tarihinde Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Soyadını Değiştirdi ve CHP’li Avukatla Anlaştı

Fuadoğlu’nun avukatı ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Grup Başkanvekili Murat Aydın. Fuadoğlu’nun, belediye meclis üyesi olduğu dönemde soyadını değiştirerek Fuadoğlu olarak güncellediği, bu değişikliğin dava dosyasına da yansıdığı belirtildi. 2023 yılının Nisan ayında tutuklanan Fuadoğlu, CHP’li avukat Murat Aydın ile avukatlık anlaşması yaptı.

CHP’li Avukatın Savunması ve Tepkiler

Nilüfer Apartmanı’nda hayatını kaybedenlerin avukatlarından Naim Eminoğlu, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, dosyanın iktidar ve muhalefet partilerinin nasıl işbirliği yaptığını gösterdiğini belirtti. Eminoğlu, “Bu dosya, AKP ve CHP’nin bu katliamda birlikte hareket ettiğini ortaya koyuyor,” dedi. Ayrıca, CHP’li avukat Murat Aydın’ın savunma sırasında depremin şiddetini öne çıkardığı ve diğer savunmaların ajitasyon niteliğinde olduğunu söyledi.

CHP’li Avukatın Yanıtı

Avukat Murat Aydın ise, “Siyasi pozisyonlar ve kişisel geçmişlere bakarak değerlendirme yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Herkesin maddi gerçeğin peşinde olması gerektiğine inanıyorum,” şeklinde yanıt verdi. –