Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKP’nin gözdesi İskenderun

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, deprem felaketi sonrasında İskenderun’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel

6 Şubatta meydana gelen depremin ardından hızla yeniden yapılanma süreçleri devam ediyor. AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere bir araya geldi.

Atık Su Arıtma Tesisi’nde Çalışmalar Tamamlandı
İlk olarak İskenderun Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde kapsamlı bakım, onarım ve iyileştirme araştırmaları inceleyen ekip, Feza İnşaat’ın Şantiye Müdürü Garip Sönmez’den bilgi aldı. Sönmez, atık su arıtma tesisi, çöken altyapı ve terfi istasyonlarındaki onarımların tamamlandığını, yoğun yağışlarda 4 bin ton suyun tahliye edildiğini belirtti. Ayrıca, biyolojik arıtma tesisinde kötü kokunun bertaraf edileceğini hatırlattı. Milletvekili Abdulkadir Özel ise, “Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve İller Bankamız tarafından yapımına başlanan İskenderun atıksu arıtma tesisi onarımı yapıldı, atıksu ve yağmursuyu terfi merkezi inşaatında ise sona gelindi. Pompalar artık sağlıklı olarak çalışıyor, olası yağışlarda suyu arıtmaya taşıyacak olan bu istasyon, suyu rdenize tahliye edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Recep Türk’e ve Bölge Müdürümüz Sayın Muzaffer Akgüner’e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Her adımımız daha güzel ve yaşanabilir bir İskenderun ve Hatay için” dedi.


Sahil ve Çalışmalarında Önemli Adımlar Atıldı
Daha sonra İskenderun sahilinde yapılan çalışmalar incelendi. 1550 metrelik sahil bandında devam eden askerler Ulaştırma Bakanlığı’nın katkılarıyla 3 kilometreye kadar genişletildiği ifade edildi. Özel ve Tosyalı durumla ilgili olarak “Yaklaşık 45 metre denizin içerisinde de görünmeyen 30-35 metrelik bir bölüm var, enerjiyi açıkta kırıp sahile etkisini ortadan kaldırmayla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bundan sonra olası bir ani yağışlarda ve özellikle dalga hareketlerinde bunun önüne geçmeye çalışmış olacağız. Sahilde dolgu alanların yapıldığı alanın hemen arkasına bir de tahliye boruları yerleştireceğiz. Ki, olası doğal afetlerde gelen suyu anında tahliye edelim. Sahilin bir bütün olarak master planını çıkarıp, bir sonraki aşamada ayrı bir çalışma daha yapacağız” diye konuştu. İlgili firma yetkilisi, kıyı tahkimat çalışmalarını 3 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.
İskenderun Acil Durum Hastanesi Faaliyete Geçti
Gezi kapsamında İskenderun Acil Durum Hastanesi’ne ziyarette bulunuldu. Hastane Başhekim Dr. Veysel Yıldırım, 200 yataklı hastanenin çeşitli poliklinikler, yoğun bakım yatakları, ameliyathaneler ve görüntüleme odalarıyla hizmet vermeyi açıkladı. Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, hastanelerin yanı sıra inşası devam eden kalıcı deprem konutlarını da inceledi.
TOKİ ve Emlak Konut İle Kalıcı Konutlar Yükseliyor
Heyet, TOKİ tarafından yapılan 3 bin 986 konutun yanı sıra, Emlak Konut marifetiyle yapılan 4 bin civarındaki kalıcı konutlar da yerinde incelendi. Milletvekili Abdulkadir Özel, projenin maliyetinin 3 milyar lirayı aştığını belirterek, “Yarınlarımızı birlik ve beraberlik içinde inşa ediyoruz” dedi.
Gün boyunca devam eden saha gezisi sonrasında basın mensuplarına İskenderun Belediyesi’nin yaptığı hizmetler detaylı bir şekilde aktarılmak üzere ikinci bir ziyaret programı düzenlendi. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yapılacak ve planlanan projeleri anlatarak, şehrin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için yapılan çalışmaları paylaşacak. – Adil Yeşildağ-