Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu

İYİ Parti Genel Başkanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Satuk Buğra Kavuncu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Akşener Partisinin grup toplantısında Merak edilen İstanbul adayının geçen dönem il başkanı olarak Ekrem İmamoğlu ile çalışan Buğra Kavuncu’nun ismini açıkladı.

Satuk Buğra Kavuncu kimdir:

Satuk Buğra Kavuncu, İlkokulu ve Liseyi  Ankara’da  tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olduktan sonra Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında çalışmaya başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP’yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi.

Ocak 2016’dan 30 Mart 2018’e kadar BASF Türk Kimya’da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti’deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu’nun oğlu, Enver Altaylı’nın yeğeni.2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022’de İyi Parti’deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023’te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi,

Turhan Çömez ise Balıkesir Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

Turhan Çömez kimdir?

22 Ekim 1965doğumlu. İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Bandırma Devlet Hastanesi’nde Acil Birim Hekimliği, Vakıf Gureba Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığı yaptı.

Erdoğan’ın özel kalem Müdürlüğünü yaptı. 22. Dönem AKP Balıkesir milletvekili seçildi.

AK Parti içerisindeki çıkışlarıyla bilinir. Parti grup toplantısı basına kapalı bölümünde seçim bölgesine kaynak aktarımında ve Gemlik Gübre A.Ş.’nin özelleştirilmesindeki uygulamalar konusunda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelttiği eleştiriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’e işaret ederek değerli taş ithalatında verginin sıfırlanmasına ilişkin olarak dile getirdiği sorular nedeniyle, 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edildi. AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, “partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle” Turhan Çömez’i 8 Nisan 2008’de partiden ihraç etti.

1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat İngiltere’de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere’de siyasi sığınma talebinde bulunmuş, bu başvurusu kabul edildi. İngiltere’deyken Tıp Fakültesinin tüm sınavlarını vererek hekimlik diploması aldı ve sonrasında Basildon and Thurrock Üniversite Hastanesinde doktorluk yapmaya başladı, Kendisine Lordlar Kamarası’nda en başarılı hekim ödülü verildi.[4] 2019’da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından 12 yıl sonra Türkiye’ye döndü.12 Ekim 2022’de İYİ Parti’ye katıldı ve hala Balıkesir milletvekili olarak görev yapıyor.

Grup toplantısında İYİ Parti  Gençlik Kolları Başkanı Fatih Koca da Ankara Sincan’da belediye başkan adayı olarak açıklandı. (Sami Gökçe)

.