Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Babacan’dan iktidara deprem sonrası imar belirsizliği eleştirisi

Hatay’ın, Maraş merkezli depreminin

Hatay’ın, Maraş merkezli depreminin etkilediği iller arasında öne çıkmasıyla birlikte, Ali Babacan şehri ziyaret etti. Şehirde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Babacan, deprem sonrası sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle imar belirsizliği konusuna dikkat çeken Babacan, hükümetin evlerini kaybeden vatandaşlara nasıl bir imar projesi sunacağının hala belirsiz olduğunu ifade etti. Bu belirsizlik, şehri daha da karmaşık hale getirdiğine dikkat çekti.

İnsanlar hala çadırda kalıyor

Konteyner kentleri ziyaret ettiğini ve bu bölgelerdeki yaşam koşullarını gözlemlediğini belirten Babacan, insanların bu koşullarda yaşamalarının temel sorunlarından birinin çözülememiş olan imar sorunu olduğunu vurguladı. Ayrıca, verilen imar ruhsatlarının eski imar planlarına göre verildiği iddiasında bulundu. Babacan, hükümetin bu hatadan dönmesi ve imar konusunda aksiyon alması gerektiğini, bu süreçte yerel yönetimlerle koordineli bir çalışma yürütmesinin önemli olduğunu belirtti. Babacan yaptığı bu ziyarette gördüklerini değerlendiriken insanların depremden 9 ay geçmesine rağmen vatandaşın hala çadırlarda kaldıklarını ve en önemli sorunların başında hala barınmanın olduğunu belirterek eğitim ve sağlık konusunda da eksikler olduğunun altını çizdi.

Babacan, Asi Nehri’nin 200 metre sağında ve solunda yapılaşma olmaması gereken bir alanda, Cumhurbaşkanının temel alanı olarak gösterdiği bölgede 30 metre mesafede temel atıldığını dile getirdi ve bu durumu tutarsızlık olarak değerlendirdi. Cumhuriyet’in 100. yılının yaklaştığı bir dönemde, yaşanan sorunların çözülemediğini ve her geçen gün arttığını ifade eden Babacan, hükümetin yerel yönetimlere daha fazla karar yetkisi vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, deprem felaketinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çektiklerine dikkat çekti ve merkezi hükümetin bu sorunları çözmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Babacan, tek sevindirici tablonun, insanların zorluklarla mücadele etme isteği ve şehirlerini terk etmek istememeleri olduğunu vurgulayarak, Hatay’daki birlik, beraberlik, kardeşlik ve farklılıkların bir arada yaşama kültürünün depremden etkilenmemiş olmasının mutluluğunu dile getirdi. – Yusuf Cemil Karaçay-