AKP ve MHP Milletvekilleri Özel Davet Edildi
Festival hazırlıkları kapsamında Ankara’ya giden Rıfat Sarı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AKP’li Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Kemal Karahan ile MHP’li Lütfi Kaşıkçı’yı makamlarında ziyaret ederek festival davetlerini sözlü ve yazılı olarak iletti. Sosyal medya hesabından da ziyaretlerini paylaşan Sarı, vekillere teşekkür etti:
“Başkent Ankara’dayız. 25–26 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz 9. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimize davetimizi ilettik. İlçemize ve festivalimize gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri için kıymetli vekillerimize gönülden teşekkür ediyorum.”
Muhalefet Vekilleri Davet Edilmedi
Ancak CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ve Servet Mullaoğlu, Saadet Partisi milletvekili Necmettin Çalışkan ile İYİ Parti milletvekili Şefik Çirkin, festival daveti alamadı. Muhalefet partilerine mensup vekillerin yok sayılması, festivalin ev sahibi olarak görev yapan AKP’li belediye başkanının uygulaması olarak yorumlandı ve sosyal medyada tepki topladı.
Altınözü Kaymakamlığı ve belediye işbirliğiyle düzenlenen festival, 25-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Zeytin, zeytinyağı ve gastronomi temalı etkinlikler kapsamında yerel üreticiler ve katılımcılar bir araya gelecek.

