Ambulans ve ASH Hatay’da başladı

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Suriye Görev Gücü Başkanlığı koordinasyonunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ve SRD (Sosyal Refah Derneği) işbirliği ile Zeytin Dalı Harekat Bölgesi hastane acil servisleri ve hastane öncesi ambulans hizmetlerini geliştirmek, standart ve etkin müdahale oluşturmak amacıyla, Ambulans ve Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimleri Antakya Anemon Otel’de başladı. 10 gün Türkçe/Arapça teorik ve […]

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Suriye Görev Gücü Başkanlığı koordinasyonunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ve SRD (Sosyal Refah Derneği) işbirliği ile Zeytin Dalı Harekat Bölgesi hastane acil servisleri ve hastane öncesi ambulans hizmetlerini geliştirmek, standart ve etkin müdahale oluşturmak amacıyla, Ambulans ve Acil Sağlık Hizmetleri Eğitimleri Antakya Anemon Otel’de başladı.
10 gün Türkçe/Arapça teorik ve uygulama şeklinde sürmesi planlanan eğitimin açılış programında, İl Sağlık Müdür Vekili ve Suriye Görev Gücü Başkanı Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, yaptığı konuşmada, bu eğitimin bir başlangıç olduğunu ve Zeytin Dalı Harekat bölgesinde verilen sağlık hizmetinin daha etkin ve standart uygulanması için tüm sağlık branşlarında eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Eğitmenleri tarafından, bölgede görev yapan 20 doktor ve hemşireye yönelik eğitimler; acil sağlık temel uygulamaları, erişkin ileri yaşam desteği, çocuklarda ileri yaşam desteği, travma durumlarında resusitasyon ve 112 acil sağlık sistemleri ve hasta sevk sistemleri konularında olacak.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden, etkinlikle ilgili şu bilgi verildi:
“Eğitimde kullanılacak sunumlar, Türkçe/Arapça hazırlanmış olup, eğitici kursunda ikisi doktor dört Suriyeli tercüman tarafından simultane çeviri yapılacaktır. Eğitici eğitimlerinden sonra, Afrin’de ilk planda Afrin Hastanesi ve diğer hastanelerin acil servis çalışanları ile bölgede görev alan ambulans ekiplerine yönelik, 120 kişiyi kapsayan 3(üç) kurs düzenlenmesi, daha sonra eğitimin Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı Harekât bölgeleri ve tüm Suriye’de yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Sosyal Refah Derneği işbirliğiyle, eğitimin desteklenmesi dışında, eğitim maketi ve ekipmanları sağlanması, bölgedeki ambulans ekiplerinden 12 tanesinin araç, teçhizat, yakıt, bakım onarım, personel giderleri ve iletişim için ambulans ve sağlık merkezlerine telsiz sağlanması hususları protokole bağlandı.”
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version