Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amik’te Arazi Toplulaştırması Çalışmaları Başladı

Devlet Su İşleri (DSİ)

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Hatay Reyhanlı Ovası 2. Kısım Arazi Toplulaştırma, Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi’nin yapım sözleşmesinin imzalandığını duyurdu. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Projenin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Proje kapsamında Hatay İli, Kumlu ve Kırıkhan ilçelerine bağlı Akpınar, Aşağıoba, Baldıran, Batı Ayrancı, Doğu Ayrancı, Gölbaşı, Hatayhamam (Yeniköy), Kaletepe, Kangallar, Kazkeli, Kırcaoğlu, Kızılkaya, Muratpaşa, Özkızılkaya, Uzunkeli (Muharrem) ve Eskikiller (Fevzi Çakmak) köylerinde toplam 191 bin 410 dekar alanda AT ve TİGH Projesi uygulanacaktır. Projelerin Hatay ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Proje kapsamında kurulacak drenaj sistemleri ve gerçekleştirilecek tarla içi geliştirme hizmetleri ile yüzey drenajı, yüksek taban suyu ve tarımsal ulaşım sorunları çözülecek. Böylece, randımanlı bir sulama yapılması sağlanarak tarımsal üretimin artırılması ve bölgenin yanı sıra ülkenin tarımsal gelirinin de yükseltilmesi hedefleniyor.