Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Anadolu’nun ilk camisinde Büyükşehir dokunuşu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), deprem sonrası restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), deprem sonrası restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açılan ve Anadolu’nun ilk camisi olarak kabul edilen Habib-i Neccar Camisi’nde detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda, caminin iç ve ortak kullanım alanları titizlikle temizlendi. Gün içinde yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan camide, vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yapabilmesi amaçlandı.

Hatay’ın en önemli simge yapıları arasında yer alan Habib-i Neccar Camisi’nde temizlik faaliyetlerinin rutin olarak sürdürüleceği belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi personelinin belirli periyotlarla camide bakım ve temizlik çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

HBB yetkilileri, yalnızca Habib-i Neccar Camisi ile sınırlı kalmayan bu hizmetin, Hatay genelindeki tüm ibadethaneleri kapsadığını vurgulayarak, vatandaşların ibadetlerini hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi için çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.