Hataylı Kadınları Bekliyor
Anadolu Kültürel Girişimcilik, daha fazla kadın üretici ve tedarikçiye fırsat vermek için; Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon, Kahve Seti ve illüstrasyon kategorilerinde yarışma düzenliyor. 2020’ye ‘Bereket’ getirecek kadın üreticilerin katılımcı illeri arasında Hatay neden olmasın! O zaman, başvuru zamanı.
Türkiye’de 150’ye yakın müze mağazasına sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik, daha fazla kadın üretici ve tedarikçiye fırsat vermek için bir yarışma düzenliyor. www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden 30 Ocak 2020’ye kadar başvuruları kabul edilecek olan yarışma; Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon, Kahve Seti ve illüstrasyon kategorilerinde düzenleniyor. II. Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması kategorileri birincilerine, 10 bin TL ön alım garantisi ve değerlendirmeden olumlu puan alan kadın üreticilere de bölge müze mağazalarında ürün satış desteği veriliyor.
-5 KATEGORİ-
Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG) tarafından, kadınların emeğini daha iyi değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Anadolu’nun Kadın Gücü’ yarışması bu yıl ikinci kez ‘Bereket’ temasıyla düzenleniyor. Geleneksel motifleri ve kültürel değerleri modernize ederek günümüze taşıyan ürünlere dönüştürmeyi teşvik etmek amacıyla 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından kadın tasarımcı ve üreticiler 5 ayrı kategoride yarışacak.
Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon, Kahve Seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler yarışırken, illüstrasyon kategorisinde ise yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak.
-SONUÇLAR MART’TA-
Jüri, 5 kategoride finalistler arasında değerlendirme yaptıktan sonra, her kategorinin birincileri sonuçları Mart 2020 tarihinde açıklanacak. Birincilere 10 bin TL ön alım garantisi veren yarışmada, yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla; bölgedeki kadın üreticiler ilgili müze mağazalarının tedarikçi listesine de alınacaklar. Geçen yıl Türkiye genelinden 1000’e yakın başvuru alan yarışma, özellikle kadın kooperatiflerindeki kadın emeğini, ürünlerini doğru hedef kitleyle buluşturmak isteyen kadınlara ulaşmayı amaçlıyor.
-KÜLTÜREL MİRAS-
Anadolu’nun Kadın Gücü Yarışması Proje Yürütücüsü Seçil Şendağ, her sene tekrar edilmesini planladıkları yarışmayla beraber, tüm üreten kadınlara ulaşmayı ve kadın iş gücünü artırmayı hedeflediklerini söylerken, “Kadının, Türkiye’nin kültürel mirasını temsil eden müze mağazalarında ürünlerinin satılmasını, Türkiye’nin tanıtımı açısından da çok önemsiyoruz ” şeklinde konuştu. -Tamer Yazar-