Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anjiyo Sevki Yok

İl Dışı Sevk Durdu Hatay Devlet Hastanesi’nde oluşturulan “Anjiyo Ünitesi”

İl Dışı Sevk Durdu

Hatay Devlet Hastanesi’nde oluşturulan “Anjiyo Ünitesi” ile ilk günde 7 ANJİYO yapıldı, tamamı başarılı geçti.

Hatay Devlet Hastanesi’nde, Koroner Anjiyografi Ünitesi’nin hizmete açılmasıyla birlikte ilimizden şehir dışına anjiyo sevkleri durdu. Hatay Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde Anjiyo Ünitesi açılışı ardından, Anjiyografi Ünitesi’nde, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Barış Kavvasoğlu öncülüğünde yedi (7) hastaya yönelik uygulanan koroner anjiyo başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ünite; 7 Kardiyoloji Uzmanı, 8 Hemşire ve 2 Röntgen Teknisyen ile hizmet vermeye başladı.
-HEDEF 6 BİN HASTA-
Gelişmeye dair konuşan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Hatay Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi kurulmasıyla birlikte bu konuda il dışı sevklerin durdurduğunu bildirdi. İl Müdürü Dr. Yılmaz, şu bilgileri verdi
“Gerek kapak hastalığı gerekse de koroner hastalığı olan kardiyoloji hastalarımızı çevre illere sevk etmeyeceğiz. İl dışı sevk nedenlerimiz % 55 ile en önemli yeri tutan koroner arter hastalıklarıdır. Hastanemizden ayda ortalama 300 hasta acil anjiyografi gereksinimi ile ortalama 250 hasta da poliklinikten il dışına sevk edilmektedir. Yıllık ortalama toplam 6000 civarında hastamızın anjiyografi cihazından faydalanacağını düşünüyoruz.”
-HİZMETİN NİTELİĞİ-
Hastalara verilen hizmette niteliğin ve hizmetin nitelikli sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:
“Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla, günün hangi saatinde olursa olsun, hasta ‘kalp krizi’ ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse anjiyoya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli. Çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz.
Koroner anjiyografi, kalp damarları (koroner arter) içine özel bir ilaç verip röntgen ışınları kullanılarak görüntülerinin alınması işlemidir. Bir tanı yöntemidir. Anjiyografi cihazının eğitimli ve deneyimli hekim ve sağlık personelinin bulunduğu laboratuvarlarda yapılır. Kesinlikle bir ameliyat değildir. İşlem için hastanın uyutulmasına gerek yoktur. İşlem süresince hasta uyanıktır ve konuşabilir. İşlem, ortalama 15–20 dakika sürer. İşlem sonrası hekimin kararına göre, hasta çoğunlukla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir.”   -Cemil Yıldız-