Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANKA-3 İHA’sı ilk mühimmatlı uçuşunu yaptı

ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı,

ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı, mühimmatlı ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3, 8 bin feet irtifaya çıkarak, sol kanat altında bir adet mühimmat taşıdı. Bu yeni nesil İHA, çeşitli görevler için donatıldı: keşif, gözetleme, istihbarat, hava-hava ve hava-yer mühimmatlarıyla taarruz, düşman helikopter ve pervaneli uçak avcılığı, radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme, sinyal ve haberleşme istihbaratı gibi birçok görevi yerine getirebilecek.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, ANKA-3’ün mühimmatlı ilk uçuşunun, savunma sahasında Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Bu başarılı adımı gururla kutluyoruz. Yükselen hedeflerimize son hızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

ANKA-3’ün Özellikleri:

Görev Yetenekleri: Keşif, gözetleme, istihbarat, taarruz, av taraması, elektronik harp, hava ve karada dost kuvvetlere himaye, sinyal ve haberleşme istihbaratı, operasyon ve haberleşme rölesi.
Mühimmat Kapasitesi:
Gövde iç istasyonları: 650 kg
Kanat iç istasyonları: 650 kg
Dış istasyonlar: 100 kg
Taşıyabileceği Mühimmat Türleri: SOM-J, MK-82, Minyatür Bomba (SDB) gibi çeşitli mühimmatları entegre edebilir.
Performans:
Maksimum Seyir Hızı: 0.7 Mach
İrtifa Tabanı: 40.000 ft
Faydalı Yük Kapasitesi: 1200 kg
Havada Kalış Süresi: 10 saat

ANKA-3’ün geliştirme faaliyetleri devam etmekte ve bu başarılı test uçuşları, Türkiye’nin insansız savaş uçakları konusundaki ilerlemesini ve potansiyelini gözler önüne seriyor. – Volkan İcil-