Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Anlat Antakya – Söz Uçmasın

İyi günler sevgili okuyucu.

Antakya Gazetesi olarak uzun soluklu, anlamlı ve özel bir çalışmanın, projenin içine girdik. Başlattığımız yeni proje ile Antakya ve civarında, yöremizde yaşayan insanların hikayelerini, anılarını, anekdotlarını, öykülerini ve olayları belgeleyip görsel ve işitsel bir arşiv kurarak sözlü kültür kütüphanesi kurmayı hedefliyoruz.

Amacımız, kaybolmakta olan sözlü kültür birikimini yapacağımız video çekimleri ile görsel ve işitsel birer doküman haline getirip, ilerde birçok çalışmaya kaynak ve ilham olabilecek bir kullanıma sunmak, araştırmacı ve bilim insanlarına kaynak oluşturmak.

Bu doğrultuda ilgi alanımıza her yaştan, her kesimden ve her dilden hikayeler giriyor. Öyle ki, bu arşivlemede yeri geldiğinde yaşam öykünüzü, yaşadığınız bir anı, tanık olduğunuz bir olayı paylaşabilirsiniz. Eskiler hep derler ya, ‘Söz uçar ama yazı kalır’. Ben de buradan hareketle, birikimimi belli bir olgunluk seviyesine taşıdıktan sonra bu kütüphane bilgilerinden kitaplar hazırlamak amacındayım.

Ama gelinen iletişim çağında bilginin hızlı ulaşımı ve paylaşımını da dikkate alarak, çalışmaları bir web sayfası içinde geniş bir kitlenin ilgi, beğeni ve kullanımına da açmayı planlıyoruz.

Projemizin adı: ANLAT ANTAKYA-SÖZ UÇMASIN

Projemize siz değerli okuyucularımızın katkısı da büyük olacaktır. İletişim adreslerimiz ve kanallarımızdan bize ulaşmanız durumunda, sizin ya da önerdiklerinizin hikayelerini biz onların yanına giderek, çekimler yaparak gerçekleştiriyoruz. Ama daha da pratik olarak, siz de bir akıllı telefon marifetiyle kaydınızı alıp, kütüphanemiz ve arşivimize destek olabilirsiniz.

Bu proje ile gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz hayallerin sınırı da yok. İlerde, kentimize mal olmuş bir vakıf oluşumu içerisinde, arşivimizin kent kültürüne önemli bir katkı sunacağı fikrindeyiz. Birçok belgesel, film, kitap ve araştırma için kolaylaştırıcı bir işlev görecek olan kütüphanemiz, Eskişehir’de bir benzerinin olduğu Kent Belleği Müzesi’ne de dönüştürülebilir.

Ama önce hikayelere ulaşmak, onları derlemek, kayda almak, belgelemek, saklamak ve korumakla yükümlüyüz. Bu çalışmayı hiçbir maddi beklenti içinde olmadan, kamu yararı hassasiyetiyle ele almayı prensip kabul ediyoruz. Kuşkusuz ki belgeleyip, kaydedip, arşivlediğimiz hikayelerin kullanım hakkının anlatıcılar tarafından Gazetemize verilmesi de önemli bir husus.

Bize vereceğiniz destek son derece anlamlı.

“ANLAT ANTAKYA – SÖZ UÇMASIN” Proje Sorumlusu: Sinan Seyfittinoğlu İrtibat için telefon: 0 (532) 4171013, e-mail: [email protected]

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER