Bizim de vazgeçme lüksümüz yok
15. yaşını kutlayan BirGün Gazetesi’nin “okur buluşmaları” kapsamında Defne ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Av.Gürkan Korkmaz, umutlu ve dirençli olmanın önemine vurgu yaptı, ama ekledi de…
Avukat Gürkan Korkmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen BirGün Gazetesi Hatay Okur Buluşmaları’nın konukları, BirGün Yazarı İrfan Değirmenci ve BirGün Yayın Kurulu üyesi İbrahim Varlı oldu. 14 Nisan’da 15. yaşını kutlayan BirGün Gazetesi tarafından Defne ilçesi Akdeniz Mahallesi’ndeki Defne Evi’nde gerçekleşen “Okur Buluşmaları”, 24 Haziran’ı da masaya yatırdı. Etkinliğe, Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz ve Babası Şahap Korkmaz yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da katılım gösterdi.
-ÖNEMLİ MEVZİ-
Konuşmasında, medya üzerindeki baskılara işaret eden ve Türkiye’nin bugünkü siyasi ikliminde medyanın kuşatıldığını ve teslim alındığını dile getiren Korkmaz, bu anlamda BirGün Gazetesi’nin önemli bir mevzi olduğunu dile getirdi, BirGün’ün abonelik kampanyasına omuz vererek dayanışmanın büyütülebileceğini kaydetti.
BirGün’ün; ötekilerin, ezilenlerin, emekçilerin, toplumsal muhalefetin sesi olduğunu söyleyen Gürkan Korkmaz, umutlu ve dirençli olmanın önemine vurgu yaparken bir şeyin altını özenle çizdi.
“Annem, Ahmet Atakan’ın Annesi, Ethem’in Annesi yılmadıysa, bizim de vazgeçme lüksümüz yok.”
-DESTEK ZAMANI-
BirGün Yazarlarından İrfan Değirmenci de yaptığı konuşmasında, “Bütün zorluklar içerisinde mücadeleyi sürdüren BirGün’e her zaman destek vermeliyiz” dedi. Zor günlerden geçildiğine işaret eden Değirmenci, Gürkan Korkmaz’ın ifadelerine destek verirken, şunları söyledi:
“Emel Anne vazgeçmiyorsa, güzel günlerin geleceğinden biz de vazgeçmemeliyiz. Çocuklarımız, geleceğimiz için vazgeçmemeliyiz. Zor günlerden geçiyoruz, ama umutluyuz. Bugünleri de dayanışmayla aşacağız.”
-OKUYUCULARA ÇAĞRI-
BirGün Gazetesi’nin “okur buluşmaları” kapsamında Defne ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan İbrahim Varlı da özgür ve bağımsız medyanın gerekliliğine işaret etti, dayanışma çağrısı yaptı. Konuşmasında, “BirGün ve BirGün gibi az sayıdaki yayın organı, her geçen gün daha da otoriterleşen ülkede milyonların hakikate ulaşmasının yegâne mecrası” diyen Varlı, şu tespiti yaptı:
“Bu mecraların büyütülmesi demek, halkın gerçeklere ulaşması demek. Egemenlerin, gözlerimizin içine baka baka yalanlar söyledikleri, gerçekleri çarpıttıkları ve akıl almaz manipülasyonlar yaptıkları bir dönemde halkın gerçeklere ulaşmasının devam etmesi için BirGün gibi yayın organlarının güçlenerek yola devam etmesinin önemi ortada. Bunun için de alternatif mecraların, yayın organlarının, kanalların desteklenmesi şart.
BirGün gibi ‘Patronsuz ama sahipsiz olmayan’ bir gazetenin değeri, son dönemlerde iyice katmerleşen baskı ve sansür koşullarında daha iyi anlaşılıyor. 15. Yaşını kutlayan BirGün, toplumsal muhalefetin ortak sesi. Bağımsız, emekten, eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten yana bir gazete. BirGün’e abone olarak bu kanalları büyütebiliriz. BirGün’ün, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız, emekten, halktan yana korkusuz haberciliğinin sürmesi için aboneliğin önemi büyük. Bu nedenle teslim alınamayan, biat etmeyen BirGün’le dayanışmanın büyütülmesi gerekiyor.” -Tamer Yazar-