Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Atatürk Stadı’ndan

Hatay Stadı’na! Fenerbahçe İse

Hatay Stadı’na!

Fenerbahçe İse ‘Atatürk’ İstiyor

Son yıllardaki tesisleşme hamlesiyle, Süper Lig’de birçok takım, maçlarını yenilenen statlarında oynuyor. 

Hatay da bu yenileme sürecine yeni bir stat ekleyen kentlerden! Ancak eski isim ile yenisi arasında önemli bir fark var!

Fenerbahçe’de, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu adının “Atatürk Stadyumu” olması için harekete geçildi. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen derneğin 30’uncu yıl kutlamasında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adının Atatürk Stadyumu olmasını talep etti. Talep, üyeler tarafından alkışlarla desteklendi.

Yaşanan gelişmeyi Antakya Gazetesi ile paylaşan bir vatandaşın yorumu şöyle:

“Onlar, tabelalarında yokken, Atatürk ismi eklemek istiyor ve bu kararı da ayakta alkışlıyorum. Bizler ise tabelada zaten var olanı kaldırdık! Buna rağmen kimsenin gıkı bile çıkmadı! Hatta Atatürk ismi çıkmakla kalmadı, o tabelaya neredeyse bir işadamının ismi dahi verilmek istendi! Atatürk Türkiye’sinde bunlar normalleştirilen durumlar olduysa eğer, vay halimize!

Demem o ki, 1907 Fenerbahçe Derneği’nin bu adımı bizdekilere de örnek olsun. Hatta şapkayı önlerine alıp biraz düşünsün! ‘Ne yaptık’ diye bir sorsun, sorgulasın! Antakya Atatürk Stadyumu’ndan Hatay Stadyumu’na taşınan bizler ne kadar eksildik, bunu biraz tartsın!”

Tamer Yazar