Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 3.5 yılını özetledi:

Dev eserler için karıncalar gibi çalışıyoruz YILMAZ, Antakya’da günlük toplanan

Dev eserler için karıncalar gibi çalışıyoruz

YILMAZ, Antakya’da günlük toplanan ÇÖP’ün 500 Ton olduğunu açıkladı!

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, görev süresinin geride kalan 3,5 yıllık döneminde yaptığı ve yapmaya çalışacaklarını anlatırken, “Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. İşte biz, böyle çalışıyoruz” mesajını verdi.

Başkan İzzettin Yılmaz, geçtiğimiz hafta sonunda, Antakya ilçesinin 94 Mahalle Muhtarına yaptıkları hizmetleri anlattı. Yılmaz’ın kahvaltılı basın toplantısına AKP İl Başkanı Adem Yeşildal, İlçe Başkanı, Partililer ile basın mensupları katıldı.

Yılmaz, Ottoman Otel’de gerçekleşen kahvaltılı toplantıdaki slaytlı sunumunda; Antakya’nın 610 kilometrekare yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçesi olduğunu, ilçe nüfusunun 394 bin olduğunu, buna ek olarak 200 bin Suriyeli misafire hizmet ettiklerini anlattı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve geldiği günden bugüne kadar, Antakya Belediyesi’nde; 8 başkan yardımcısı, 23 aktif müdürlük, 123 memur, 96 kadrolu işçi, 116 sözleşmeli personeli ve 843 şirket personeli ile hizmet verdiklerini söyleyen Başkan İzzettin Yılmaz, şöyle devam etti:

“Gönül Belediyeciliği anlayışı ile göreve başladığımız günden itibaren, ‘halka hizmet hakka hizmettir’ ilkesiyle, 95 mahallemize, sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp geç saatlere kadar, durmadan ve yorulmadan çalışarak, eşit şekilde hizmet vermeyi hedef edindik. Bu hedefimiz doğrultusunda, bugüne dek ilçemizde 232 bin ton asfalt dökerek, 179 kilometre asfalt yol yaptık. Kilit taşı parke döşeme çalışmalarımız ile de gerek merkez gerekse kırsal mahallelerimizde, 845 bin metrekare parke yol ve 20 bin metrekare kaldırım yaptık. Buna ek olarak, 95 kilometre sathi kaplama ve 268 kilometre stabilize yol yaptık. Yeni parklarımızı inşa ederken, 35 bin metrekare yeşil alana 10 bin 500 metrekare parke kullandık. 190 parkımızın 130 adetini yeniledik. Akasya, Küçükdalyan, Esenlik, Bitiren, Serinyol, Karaali ve Odabaşı Mahallelerimizde toplam 8 adet yeni park inşa ettik. Park ve bahçelerimizde kullanılan bitkilerimizi, Bitki Üretim Merkezimizde üretmekteyiz.”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’da günde toplanan çöp miktarının yaklaşık 500 ton olduğunu da söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Muhtarlar, Partili yöneticiler ile Partililere hitaben yaptığı sunumunda, temel belediyecilik hizmetleri yanı sıra şehri geleceğe taşımaya yönelik kalıcı yatırımları kazandırmaya gayret gösterdiklerini de söyleyen Yılmaz, “Birinci derece deprem bölgesinde olan ilçede olmazsa olmazımız, Kentsel Dönüşümdür. Bu amaçla, Kentsel Dönüşüm Projemiz için göreve geldiğimiz ilk süreçte, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Emek ve Aksaray Mahallelerinde ikamet eden kanaat önderlerimiz,le bir araya gelerek buradaki durumu arz ettik. Projemizi hayata geçirebilmek amacıyla, kıymetli Milletvekillerimizle birlikte 23-24 kez Bakanımızı bizzat ziyaret ederek istişarelerde bulunduk” dedi ve gelişmeyi şöyle özetledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antakya Belediyesi arasında imzaladığımız protokolle, 35 dönümlük Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapım işi TOKİ tarafından üstlenilmiştir. Bu alan üzerinde 1390 bina ve 3312 bağımsız bölüm yeniden inşa edilecektir. Kentsel Dönüşüm kapsamında, Aksaray Mahallesi 1. Etap 464 adet konut ve 24 adet işyeri inşaatının yapım ihalesi 23.09.2022 günü gerçekleşti. TOKİ, şuan değerlendirme aşamasındadır.”

KÜLTÜR ŞEHRİ ANTAKYA

Sunumunda, Antakya’yı, yaşayan bir kültür şehri yapmayı hedef edindiklerini söyleyen Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu hedef doğrultusunda; Bilim Merkezi’ni, El Sanatları Müzesini, Gastronomi Akademisi’ni, Antakya El Sanatları Teşhir Mağazası ve Turizm Danışma Ofisi’ni, Kadın Kooperatifleri Satış Mağazası’nı, Çok Amaçlı Salonlarımızı ve Toplum Merkezi’ni hizmete sunduk. Etkinlikler, çalıştaylar, festivaller, konferanslar, eğitim programları, konserler, sergiler, bilim şenlikleri, uygulama atölyeleri ile şehrimizin ve hatta ülkemizin tanınmış sanatçılarını sanatseverlerle buluşturduk. Antakya’nın ilk Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yaptık. Lezzet Festivali kapsamında, şehrimizin damak çatlatan lezzetlerini misafirlerimize tattırdık. Şehrimizde hizmet veren pek çok firma, el sanatçılarımız, kurumlarımız, Lezzet Festivali’ne katılarak, yöresel ürünlerimizi sergileme, satış ve tanıtım imkanı buldular. Şölen havasında gerçekleşen Lezzet Festivali, pek çok ünlü sanatçıyı, youtube ve sosyal medya fenomenlerini, yerli ve yabancı turistleri ağırladı. Festivalin son günü, ünlü sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile binlerce genç, gönüllerince eğlendi.

Şehrimizin gastronomi değerlerini dünyaya duyurmak amacıyla, televizyon programlarına katıldık. Bu alanda ün yapmış pek çok sosyal medya fenomeni ve içerik üretici ile keyifli röportajlar, tanıtım videoları hazırladık. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri fuarlarında, Antakya Belediyesi Mobil Sahne Tırı aracılığı ile düzenlediğimiz workshoplarda yöresel lezzetlerimizi tanıttık.

Okullarımızda düzenlediğimiz Uzay gözlem etkinliklerimizle, 311 okulda 12 bin 370 öğrenciye ulaştık. Gece gözlem etkinliklerimizle de 8650 öğrencimize gece gözlemi yaptırdık. Düzenlediğimiz HEROD Bilim Şenlikleri ile de geçtiğimiz yıl 21 bin 300, bu yıl ise kayıt yaptırarak ziyaret eden 28 bin öğrenciyi misafir ettik.”

EĞİTİME HİZMETE DEVAM

Bilim Merkezi’nde, yıllık 5 etaptan oluşan “robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri” alanlarında 4042 öğrenciye kurs imkanı sağladıklarına da dikkati çeken Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bilim Merkezi’mizde robotik kodlama alanında eğitim gören öğrencilerimiz, Antalya’da TUBİTAK tarafından düzenlenen Robotik Yarışması’na katılarak, Türkiye birinciliği ve iki ikincilik elde etmişlerdir. 2022 Kasım ayında Estonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na gitmeye de hak kazanmışlardır. Resim, gitar, bağlama, keman, ney, şan eğitimi, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, İngilizce, sınavlara hazırlık kurslarımızla da gençlerimizin her alanda yanındayız. Eğitime destek hizmetleri kapsamında, pandemi döneminde, belediyemize ait gezici EBA destek tırımız ile bilgisayarı olmayan öğrencilerimize hizmet sunduk. Yeni kurmuş olduğumuz Dijital Eğitim Platformu’yla da anaokulundan üniversite mezunu seviyesine kadar tüm öğrencilerimize ücretsiz, dijital eğitim imkanı sağladık. Öğrencilerimiz, konusunda uzman eğitmenler tarafından hazırlanan programlara bir tıklama ile ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar.

İhtiyaç sahibi yüzlerce öğrencilerimize dağıtılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze tabletler teslim ettik.

Göreve geldikten sonra Esenlik, Esentepe ve Akasya Mahallelerimizde inşa edilen ve Şehitlerimizin adını yaşattığımız Çok Amaçlı Salonlarımız, halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bunun yanında, Tayfur Sökmen Kapalı Semt Pazarını şehrimize kazandırdık. Şehrimizi en iyi hizmetle buluşturmak için gayretle çalışmaya, bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Dev gibi eserler bırakmak için ‘karıncalar gibi çalışmak lazım’ ilkesi ile hareket etmekteyiz.”

YENİ PROJELERİMİZ

İzzettin Yılmaz, yeni projeleri olduğunu da bildirdi. Yılmaz, bu konuda şunları söyledi:

“Yeni projelerimiz de bulunmaktadır. Bu kapsamda, vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet verebileceğimiz yeni bir hizmet binası projesi tamamlanmıştır. Buna ek olarak, ilçemizde ‘tematik macera parkı, kültür ve gençlik merkezi, amfi tiyatro, bilim sanat kampüsü, kapalı semt pazarları, huzur bahçeleri’ gibi planladığımız projelerimizi tamamlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. İlaveten, Narlıca Mahallemizde ekolojik dengeye zarar vermeden, hemşehrilerimizin faydalanabileceği bir 50 dönümlük mesire alanına dönüştüreceğiz. İçerisinde ‘yürüyüş alanları, seyir terası, çocuk oyun alanları, kafeterya alanı, güreş ve spor sahası, piknik alanları ve otopark’ yer alan projemizin tasarımı tamamlandı.” -Haber/Cemil Yıldız-