Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Çevre Koruma Derneği Tepkisi:  Halk Sağlığı Tehdit Altında”

Antakya Çevre Koruma Derneği

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD), Defne ilçesine bağlı Aknehir ve Büyükçat mahallelerinde taş ocaklarına karşı yürüttüğü tepkilere hız kesmeden devam ediyor. Dernek Başkanı Nilgün Karasu, bu bölgelerdeki vatandaşlara destek vererek, halk sağlığının ciddi bir tehdit altında olduğunu vurguladı.
Doğa katliamı uyarısı
Karasu, Aknehir ve Büyükçat mahallelerinde yaşanan doğa katliamına dikkat çekti. “Yine nehirlerimiz tehdit altında. İzinsiz ve ruhsatsız bir şekilde çocuk parklarının içinde iş makineleri, nehir yatağında iş makineleri ve Büyük Karaçay Nehri’nde yok edilen ekosistem var. ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) gerekliliğinin kaldırılması, kontrolsüzce şehrin dört bir yanına yayılan taş ocaklarının sayısını artırdı. Daha kaç tane yaşam alanımıza girecek?” diye sordu.
Karasu, ayrıca, birkaç şirketin daha fazla kazanç elde etmesi uğruna halkın tepkisinin göz ardı edildiğine dikkat çekerek, “Halkın bunca tepkisine daha ne kadar duyarsız kalınacak? Sağlığımız, tarım alanlarımız ve nehirlerimiz tehdit altında. Yaşam alanlarımız her geçen gün daralıyor. Çocuklarımızın oyun alanları da yok edilmeye başlandı. İlgili kurumların bu sessizliği daha nereye kadar sürecek?” şeklinde konuştu.
Son olarak, doğanın elbet intikamını alacağını ifade eden Karasu, “Unutmayın, doğa elbet intikamını alır,” diyerek vatandaşları ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.